Hoppa till huvudinnehållet

Ny handbollsklubb i Säffle

Publicerad:
Handbollförbundet Västs prova på-dag i Säffle blev en succé - nu startar man upp en klubb i kommunen.
Handbollförbundet Västs prova på-dag i Säffle blev en succé - nu startar man upp en klubb i kommunen. Foto: Carolina Schützer

Idrotts-Säffle växer. Nu står det klart att man till hösten kommer att få se en ny handbollsklubb i kommunen.

– Intresset är stort och det verkar som att handboll fyller en lucka för idrotten i Säffle, säger Jimmy Carlström, ordförande.

Vad klubben ska heta, vilka färger den ska bära och vilka personer som utgör styrelsen, vill man ännu inte gå ut med.

– Vi ska ha ett första styrelsemöte den 15 juni och då blir allt sådant formellt bestämt. Vi har ett namnförslag som inväntar godkännande från Riksidrottsförbundet. Men att det blir en handbollsklubb i Säffle, så mycket kan vi fastslå redan nu, säger Jimmy, som själv tagit på sig rollen som ordförande under det första året.

– Sen hoppas jag ju att det finns lokalbor som vill driva klubben framåt.

Omedelbar succé

Jimmy är från Karlstad och är en av eldsjälarna i Handbollförbundet Väst. Under sportlovet arrangerade de en prova på-dag i Säffle, och den stora uppslutningen då har lagt grund till att man nu satsar på att starta en klubb.

– Det var en väldigt lyckad dag med många glada och entusiastiska barn och föräldrar. Vi fick redan samma helg frågor om det skulle bli någon fortsättning.

Startar i höst

Och det blir det alltså. Tanken är att starta upp regelbundna träningar i Tegnérhallen i höst. Den primära målgruppen är en trupp för barn i åldern 8-9, men det finns stora möjligheter att verksamheten utökar till fler grupper i olika åldersklasser.

– Man får börja någonstans och sen se vart det tar vägen. Vi vill att alla som vill spela handboll ska kunna göra det.

Efter pandemin har Handbollförbundet Väst satt igång ett projekt som heter Handboll på offensiven och som går ut på att sprida sporten.

– Vårt mål är att det ska finnas en handbollsklubb i alla kommuner runt Vänern.

Det finns i dag aktiva handbollssektioner i idrottsföreningar i bland annat Åmål, Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Forshaga. Så möjligheterna att få till regelbundna matcher och turneringar mot närliggande klubbar är goda.

Tufft men familjärt

Jimmy har själv haft en nära relation till sporten i drygt 30 år, först som spelare i barndomen och sedan som ledare.

– Det man fastnar för i handboll är att det är en sådan familjär känsla. Det smäller, det är tufft och hårt men samtidigt schysst och kamratligt. Det är en skön atmosfär där man vill alla väl. Jag kan såklart bara tala för mig själv, men jag har hållit på med ett tiotal sporter och aldrig känt samma anda i någon annan sport.

Nu ser han fram emot att förhoppningsvis sprida samma anda i Säffle.

– Det verkar som att handboll fyller en lucka för idrotten i Säffle. Det ska bli väldigt roligt att komma igång!

Artikeltaggar

HandbollIdrottKarlstadRiksidrottsförbundetSäffleSportTegnérhallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.