Hoppa till huvudinnehållet

Två helikoptrar igång med släckningsarbete under fredagskvällen

Publicerad:
Helikopter begärdes in för att bekämpa en skogsbrand vid Hensbyn, söder om Åmål. Två helikoptrar bekämpade elden ännu sent på fredagskvällen.
Helikopter begärdes in för att bekämpa en skogsbrand vid Hensbyn, söder om Åmål. Två helikoptrar bekämpade elden ännu sent på fredagskvällen. Foto: Ingrid Christensen

Vid 14-tiden utbröt en brand vid Hensbyn, söder om Åmål. Två helikoptrar bekämpar på fredagskvällen fortfarande branden.

Det var länge oklart hur statusen på branden var. Nu har det konstaterats att det rör sig om en större skogsbrand. Helikopter har begärts in och bekämpar nu branden.

Gräsbrand längs banvall blossade upp på nytt – stoppade tågtrafikenFlera gräsbränder vid järnväg: Stort räddningsarbete

– Vid 17.40 uppger man att branden är omringad och att släckningsarbetet pågår för fullt, säger en operatör hos SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Man uppger att branden ska ha blossat upp ur en tidigare brand.

– Den har stuckit iväg för oss. Vi har kommit runt den, men vi har inte kontroll på den. Jag vågar inte svara på hur stort område det är. Jag är inte själv på plats och de som är på plats har fullt upp, säger Christian Rådén, räddningschef i Åmål och Bengtsfors.

Två helikoptrar igång

Räddningstjänsten uppger att släckningsarbetet kommer att fortgå framöver kvällen.

Ännu vid 21.30-tiden åkte två helikoptrar i skytteltrafik mellan sötvattensjöarna och brandplatsen och öste vatten över elden.

Även under natten och under lördagsmorgonen fanns risk för uppblossande brand men räddningstjänsten har nu lämnat över ansvaret till markägare.

Artikeltaggar

ÅmålBränderBrott, lag och rättHelikopterOlyckor och katastroferSOS Alarm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.