Hoppa till huvudinnehållet

Brand vid järnväg stoppade tågen – lång släckningsinsats

Publicerad:
Ett nytt brandlarm har inkommit från området som drabbades av flera bränder förra veckan.
Ett nytt brandlarm har inkommit från området som drabbades av flera bränder förra veckan. Foto: Fredrik Karlsson

Vid 15.45-tiden kom ett larm om en brand längs järnvägen i närheten av Tydjesjön i Åmåls kommun. Räddningstjänsten fick stanna kvar och släcka i nästan sju timmar. Området drabbades av flera bränder under förra veckan.

Christian Rådén, räddningschef i Åmål och Bengtsfors, är inte säker på att det rör sig om en svit från förra veckans bränder.

– Det är inte riktigt samma ställe. Men det kan vara en glödbrand som har legat och tagit fart först i dag, säger han.

Totalt åtta resurser från räddningstjänsten skickades till platsen, från Åmål, Bengtsfors, Mellerud och Karlstad. Branden var ganska omfattande, cirka 150 gånger 30 meter stor. Räddningstjänsten var kvar vid branden till 23-tiden på måndag kväll, eftersom branden gått ner en bit i marken. Det innebar att räddningstjänsten behövde gräva upp en del jord för att släcka ordentligt.

På grund av branden så stoppades tågtrafiken mellan Tösse och Ånimskog. Först vid 20.30-tiden släpptes tågen fram igen.

Artikeltaggar

Åmåls kommunBränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSOS AlarmTydjesjön

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.