Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust: ”Det här var en besvikelse

Publicerad:
Det blev en tung förlust för VSK i helgen. Marcus Håkansson stod för båda VSK-målen (arkivbild)
Det blev en tung förlust för VSK i helgen. Marcus Håkansson stod för båda VSK-målen (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Det blev en tung förlust för Värmlandsbro SK i helgens match då man spelade 4-2 mot ett av lagen som man har under sig i tabellen. Det var hemmalaget Råtorp som tog hem trepoängaren i den matchen.

– Det var en blek insats. Vi kom inte alls upp så som vi skulle göra. Vi vet att vi kan så mycket bättre. Det har vi visat förut, och speciellt senast mot Kristinehamn. Så det här var en besvikelse, säger tränare Urban Johansson.

Redan efter 12 minuters spel satt första målet för hemmalaget Råtorp. Man utökade också ledningen på övertidsminuter i första halvlek. 2-0 höll sig till pausvilan.

”Låg inte rätt i laget”

Värmlandsbro kvitterade efter tio minuters spel i andra. Det var Marcus Håkansson som stod för 2-1-målet. Men det varade inte länge, då Råtorp - bara tre minuter senare - satte 3-1 och strax därpå även 4-1. VSK satte matchens sista mål med tre minuter kvar av ordinarie matchtid - en straff av Marcus Håkansson.

– Vi fick inte tag i det som vi ville spela. Det var Råtorp som styrde och ställde det mesta. Vi låg inte rätt i laget alls. Jag vet inte vad vi skulle ha gjort annorlunda - vi trodde på det vi sa inför matchen. Men Råtorp kämpar ju för sina poäng, så vi visste ju att det skulle bli tufft. De var bra men det var vi som gjorde dem bra när vi inte fick till vårt spel.

Karlskoga nästa

Värmlandsbro spelar sin nästa match den 17 juni, hemma mot Karlskoga SK.

– Vi ska absolut vända detta till något positivt. Jag är övertygad om att vi kommer att visa en helt annan attityd och närvaro i matchen mot Karlskoga. Alla känner detsamma, så nu är det bara att jobba på - vi vet att vi kan.

Råtorps IK - Värmlandsbro SK (4-2)

12’ 1-0 Mattias Olsson

45+3' 2-0 Derrel Calvin Spencer George

55' 2-1 Marcus Håkansson

58' 3-1 Jonathan Fridlund

65' 4-1 Jesper Larsson

87' 4-2 Marcus Håkansson, straffmål

Artikeltaggar

FotbollRåtorps IKSportVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.