Hoppa till huvudinnehållet

Jessica Karlsson om sin skada

Publicerad:
Jessica Karlsson hårt bandagerad vid Costa del Sol Open i november.
Jessica Karlsson hårt bandagerad vid Costa del Sol Open i november. Foto: Tristan Jones

Jessica Karlsson från Säffle hade en toppsäsong på golfbanorna under 2022.

I år har hon inte synts till i resultatlistorna och det kommer att ta tid innan hon gör det.

– Jag har opererat menisken och det har blivit komplikationer, berättar hon.

Jessica Karlsson var med i tätstriden på Europatourtävlingen på Skaftö i augusti och två månader senare spelade hon in en halv miljon kronor i USA.

Men en löptur några veckor efter framgången i New York ritade om kartan totalt för hennes kommande säsong.

– Jag trampade snett och fick så ont att min sambo fick komma och hämta mig. Efteråt spelade jag två tävlingar för att avsluta säsongen och så här i efterhand var det kanske inte det smartaste, berättar Karlsson.

Oklar prognos

Det visade sig att menisken var trasig och för tio veckor sedan togs beslutet om en operation. När ingreppet gjordes var tanken att Jessica skulle vara tillbaka på golfbanan nu men verkligheten är en annan.

– Jag har inte fått så bra resultat av operationen utan det har blivit komplikationer. Jag har fått inflammationer i knät och i nuläget vet jag inte när jag kan vara tillbaka, säger Karlsson.

Och hon fortsätter:

– Jag träffar min fysioterapeut varje vecka och har regelbunden kontakt med läkare. Jag önskar att jag visste när jag kan spela igen, men jag har fortfarande smärta i knät och en svullnad. När jag belastar det blir det ännu värre.

Stor omställning

Att gå och stå under en lång tid är det stora problemet för Jessica när det gäller golfen.

– Jag har testat att svinga mjukt och det fungerar. Jag har inte vågat att testa att slå fulla slag och belasta knät i onödan.

Från att vara en aktiv proffsspelare i golf till att bli stillasittande under långa perioder innebär såklart en väldigt stor omställning.

– Det här är inte alls som planerat utan jag var väldigt taggad på att tävla. Det är klart att jag saknar att få tävla och spela golf. Det är en jättekonstig känsla att inte vara ute och resa utan att vara hemma hela tiden. För att få tiden att gå har jag börjat sticka och jag lyssnar även på poddar.

Artikeltaggar

GolfJessica Karlsson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.