Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Svanskog: ”De var lite för bra för oss”

Publicerad:

Det blev en svår match för Svanskogs IF i helgen då man mötte Mangskogs SK i en division 6-match. Det slutade med en 5-1-förlust för hemmalaget Svanskog.

– De var lite för bra för oss, i all fall med det unga laget som vi hade för dagen. Det var några mål som blev lite billiga, men i det stora hela var det ett rättvist resultat, säger tränare Patric Rådberg.

Redan efter 6 minuter satt det första baklängesmålet - Mangskog öppnade starkt. Ytterligare tre mål kom i den första halvleken - ett i matchminut 17 och två i minut 34. Lagen gick till pausvila med resultatet 4-0 till gästerna.

I andra halvlek utökade Mangskog sin ledning till 5-0 i minut 73. Svanskogs fick dock spräcka nollan med en straff som Robin Reuter satte i tredje övertidsminuten.

Hur såg matchen ut?

– De var ett fysiskt lag, och några av våra äldre spelare var borta till den här matchen, så vi blev lite tunna tyvärr. Vi vann väldigt få närkamper, och dueller över huvud taget - så vi var lite svagare där. En helt rättvis seger till Mangskog, säger han och fortsätter:

– Positivt var ju att våra yngre spelare får en hel del speltid. Det är bra för dem.

Slottsbron nästa

Svanskog spelar sin nästa match den 26 juni, borta mot Slottsbrons IF.

– Då hoppa vi att några av de äldre spelarna är tillbaka - dock är det en veckomatch, så det är ju en dö som jobbar borta. Men vi får se vad vi har på benen till den matchen. Vi kämpar på, och det ser bra ut på träningarna i alla fall, vi är ett tjugotal nu så det är skoj.

MATCHFAKTA

Svanskogs IF - Mangskogs SK (1-5)

6’ 0-1 Abid Salehi

17’ 0-2 Magnus Wästlund

34’ 0-3 Pierre Thunberg

34’ 0-4 Abid Salehi

73’ 0-5 Abid Salehi

90+3’ 1-5 Robin Reuter, straffmål

Artikeltaggar

FotbollMangskogs SKSvaneholmSvanevallenSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.