Hoppa till huvudinnehållet

Inger skrapade fram 100 000 i Nyhetsmorgon – delar med vännerna

Publicerad:
Majken och Inger från Säffle vann 100 000 kronor till sitt kompisgäng när de skrapade Triss i Nyhetsmorgon.
Majken och Inger från Säffle vann 100 000 kronor till sitt kompisgäng när de skrapade Triss i Nyhetsmorgon. Foto: TV4

Inger från Säffle var onsdagens Trissgäst i Nyhetsmorgon i TV4. Hon var där för att representera sitt kompisgäng som skrapat Triss tillsammans i många år. I direktsändningen skrapade Inger fram 100 000 kronor som fyra vänner ska dela på.

Inger och hennes tre vänner lärde känna varandra för 54 år sedan när de arbetade tillsammans i en klädbutik. Trots att de inte längre är kollegor har vännerna möts upp kring julafton de senaste 44 åren för att köra julklappsleken.

− De senaste åren har alla köpt tre Trisslotter vardera som vi skrapar tillsammans. I julas fick vi tillbaka 150 kronor som vi bytte mot nya Trisslotter, berättar Inger.

Göra något roligt

Det skulle dock dröja ända till april för väninnorna att växla in de nya Trisslotterna.

− Vi samlade gänget för att fira en av oss som fyllt 90 år. När vi skrapade de nya lotterna blev det alldeles tyst. Jag visade de tre tv-symbolerna och ingen kunde tro att det var sant, berättar Inger och skrattar.

De tre tv-symbolerna gav de gamla arbetskollegorna chansen att skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon. Av vännerna blev Inger utsedd att representera gänget i direktsänd tv.

− För min del av vinsten vill jag göra något roligt med familjen, berättar Inger medan Majken fyller på:

− Jag har inte ens hunnit fundera över vad jag vill göra.

Årets första Säfflebo

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, gjorde Inger och Majken sällskap till Triss-skrapet.

− Inger blev årets första Säfflebo att skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon. Värmlands län har dock totalt haft hela sex stycken personer som skrapat Triss i direktsänd tv 2023, säger Daniel Arnkvist.

Trisslotten som tog Inger och hennes väninna till Triss-skrapet i Nyhetsmorgon köptes på Ica Supermarket Lejonet i Åmål.

Artikeltaggar

ÅmålIca SupermarketMänskligtNyhetsmorgonSäffleSvenska spelTVTV4

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.