Hoppa till huvudinnehållet

Fina resultat efter SM i traditionellt mete

Publicerad:
Tre nöjda medaljörer. Från vänster: Tomas Johannesson, Lennart Grääs och Kristian Bergström.
Tre nöjda medaljörer. Från vänster: Tomas Johannesson, Lennart Grääs och Kristian Bergström. Foto: privat

I helgen som var avgjordes SM i traditionellt mete i Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm. För Säffle resulterade tävlingen i Svenskt mästerskaps-medalj.

Tävlingshelgen som var uppdelad över två dagar innefattade individuellt mete på lördagen och lagtävling på söndagen. 170 deltagande ställdes mot varandra. Från förmiddag till efter lunch fiskades det flitigt, efter det vägdes fisken och högsta vikt stod som segrare. De mest förekommande i påsarna var abborre, braxen och enstaka mörtar. I tävlingsvikten räknas de flesta sorterna in men inte ål, gädda, lax och öring.

Lördagens tävling hade inte de bästa förutsättningarna för ett lyckat fiske. Det var mycket båttrafik och till följd av att kanalen var smal gick det stundtals inte att fiska. Dessutom var vattnet lågt och den höga värmen spekulerades också ställa till det för fiskarna. Det blev ingen fiskelycka för Säffles metare den här dagen.

– Första trettio minuterna så hade jag lyckats meta upp tjugotalet fiskar med en vikt på cirka 700 gram innan trafiken på båtar tog fart på riktigt och fiket näst intill blev omöjligt. Väl till prisutdelning så räckte inte mina 810 gram mer än till en sextonde plats, skriver Kristian Bergström.

Däremot visade sig söndagen bli en succédag. Med svalare väder så minskade båttrafiken och förutsättningarna blev mycket bättre. Det var dock svårfiskat den här dagen med, i och med att platsen var den samma som föregående dag och ny fisk inte vandrat upp i kanalen än. Kristian Bergström, Lennart Grääs och Tomas Johannesson lyckades, trots omständigheterna, meta 2690 gram fisk vilket resulterade i en tredjeplats. Bronsmedaljörerna kan glatt konstatera tävlingen som lyckad trots en trög start.

  • Från tävlingsplatsen längst kanalen.
    Från tävlingsplatsen längst kanalen. Foto: privat
  • En karta över kanalen där tävlingen hölls.
    En karta över kanalen där tävlingen hölls. Foto: privat

Artikeltaggar

Djur och naturDjurgårdsbrunnskanalenFiskeSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.