Hoppa till huvudinnehållet

De lyckades bäst i den traditionella midsommargolfen

Publicerad:

60 morgonpigga golfare kom till start när Billeruds Golfklubb på midsommaraftonen bjöd in till midsommargolf, en tradition sedan 15 år tillbaka.

Årets upplaga av midsommargolfen blev en solig historia. Som vanligt gick startsignalen redan klockan sex på morgonen, men det är inget som avskräcker en inbiten golfspelare. Tävlingen spelades som en partävling, en fyrboll och i form av slaggolf. I resultatlistan var det hemmaspelarna som dominerade. Bäst lyckades duon Oscar Andersson Widin och Robin Larsson. Efter handicapavdrag summerade de 55 slag. Därmed hade de två slags marginal till Håkan Edqvist och Mikael Olsson. På bronsplats hamnade Anders Leander och Daniel Englund med 59 slag – även dessa Billerudsspelare.

Efter tävlingen samlades deltagarna till midsommarfrukost och prisutdelning, innan var och en åkte hem till fortsatt midsommarfirande – och då med ett ordentligt motionspass i benen.

Claes Åkerblom

RESULTAT

Midsommargolfen

1. Oscar Andersson Widin/Robin Larsson, 55 slag

2. Håkan Edqvist/Mikael Olsson, 57

3. Anders Leander/Daniel Englund, 59

4. Eva Parviainen/Sofie Malmgren, 60

5. Anders Sandh/Markku Parviainen, 61

6. Christian Vidal/Håkan Gulliksson, 62

7. Anders Johnsson/Andreas Johnsson, 63

8. Curt Nilsson/Stefan Johansson, 63

Artikeltaggar

Billeruds GolfklubbGolfSportValnäs

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.