Hoppa till huvudinnehållet

Rekordpublik på Långseruds midsommarfest

Publicerad:
Göran Lindskog tar sats för sista akten vid midsommarstången, den legendariska Raketen.
Göran Lindskog tar sats för sista akten vid midsommarstången, den legendariska Raketen. Foto: Kjell Olsson

Anders Axelsson kunde hälsa runt tvåhundrafemtio personer välkomna till tunet på Långseruds hembygdsgård. Rekordpublik i det vackra sommarvädret!

Flaggan hissades och sedan restes den vackra midsommarstången där björkriset kompletterades med medhavda blommor. Strax var det dags för lekar och danser där leksugna Lisbeth Olausson från Häljebol hade taktpinnen.

  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson

Från Häljebol kom även de duktiga spelmännen Göran och Martin Lindskog och Johanna Lindskog, som sjöng texter till de lekar och danser som tröttade ut ungefär halva publiken som deltog med hjärtans lust.

Midsommardansen och lekarna inleddes med en rejäl långdans där Lisbeth Olausson var i täten.
Midsommardansen och lekarna inleddes med en rejäl långdans där Lisbeth Olausson var i täten. Foto: Kjell Olsson

Jordgubbsbakelserna liksom saft och kaffe hade strykande åtgång och två lotterier såldes slut. Det blev ett par härliga timmar och eftersom man började tidigt på dagen så väntade säkert massor av andra aktiviteter för besökarna som kom från när och fjärran.

 Ebba och Tuva var två av många som hade blommor i sitt hår.
Ebba och Tuva var två av många som hade blommor i sitt hår. Foto: Kjell Olsson

Anders Axelsson tackade alla som kommit och den stab som sett till att allt fungerat så bra. Premiär var det även för sittbänkar à la Björn Svanqvist, som lugnt kan veta att alla satt både lugnt och säkert.

Artikeltaggar

Alla hjärtans dagBlommorDjur och naturHäljebolLångserudLotterierPremiärerSpel

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.