Hoppa till huvudinnehållet

Ingen person ännu gripen efter att kvinna och barn låstes in på restaurang

Publicerad:
En person jagas, misstänkt för att ha spärrat in en kvinna och hennes dotter på en restaurang i Åmål. Arkivbild.
En person jagas, misstänkt för att ha spärrat in en kvinna och hennes dotter på en restaurang i Åmål./ARKIVBILD Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna och hennes dotter i nedre tonåren hölls på tisdagskvällen inspärrade på en restaurang i Åmål, vilket TV4 Nyheterna var först med att rapportera.

Den misstänkte gärningsmannen, som inte har gripits än, misstänks för olaga frihetsberövande, sexuellt ofredande och ofredande.

Det är en 41-årig mamma och hennes tolvåriga dotter som har blivit inlåsta, av en man, på en restaurang på Kungsgatan i Åmål. Mannen är utpekad men ännu inte gripen.

– De blev sexuellt ofredande där och blev kallade olika saker, säger Caroline Karlsson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Kvinnan och dottern lyckades till slut fly genom en bakdörr. Exakt hur länge de var inlåsta är oklart.

– De både flydde in till en närliggande restaurang där de larmade polisen. Detta hände vid 23-tiden på tisdagskvällen, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst.

Det fanns på onsdagseftermiddagen inga uppgifter om att någon frihetsberövats i ärendet.

Artikeltaggar

ÅmålBrott, lag och rättOfredandeSexuellt ofredandeTV4

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.