Hoppa till huvudinnehållet

Silvénska kör livemusik på innergården – Kompisarna är först ut

Publicerad:
Sex lördagscaféer och mycket mer står på Silvénskas sommarprogram. Säfflebandet Kompisarna öppnar musikkaféet den 1 juli.
Sex lördagscaféer och mycket mer står på Silvénskas sommarprogram. Säfflebandet Kompisarna öppnar musikkaféet den 1 juli. Foto: privat

Många namn som är välkända för säfflepubliken finns representerade när Kulturhuset Silvénska presenterar sitt sommarprogram. Under sex lördagar kan besökarna njuta av livemusik på innergården - och mycket mer händer under sommaren.

På Silvénska villan är det fullt med evenemang året om, men det är något visst med sommaren. Värme, sol, ljus och semester gör att fler besökare - och kanske framför allt flera sorters besökare - hittar till det lilla kulturnavet mitt i centrum.

– Vi tycker att vi har fått ihop ett riktigt bra sommarprogram med lite av varje, säger Annelie Rydberg, föreningen Kulturhuset Silvénska.

Först ut på sommarens spelschema är Kompisarna, som står på innergårdens scen den 1 juli. Den fylls sedan av Tomas Rimeika, Sound of Shadows, Timmie Spångberg, Lilla Bandet och The Nordix.

Allis Lysne ställer ut
Allis Lysne ställer ut Foto: privat

Silvénskas lördagscaféer är mycket populära och har sina trogna stammisar; ofta blir varje stol fylld när man håller till inomhus. Sommarsäsongen är inget undantag, tvärtom är det ofta ännu mer välbesökt och med en lite mer blandad publik än annars, när semesterfirare och turister blandar sig med de mer frekventa besökarna.

– Det drar alltid folk och det är härligt när vi kan sitta ute, då blir man inte lika begränsade av utrymmet, säger Annelie Rydberg.

Men det är inte bara livemusik som sker på Silvénska i sommar. Hantverksmässan är en riktig långkörare som öppnar på lördag och pågår till och med den 12 augusti.

– Det är 17 olika utställare med lokala, unika konsthantverk, säger Annelie Rydberg.

Även en konstutställning hinns med under sommaren. Det är konstnären Allis Lysne från Bengtsfors som ställer ut färgstarka målningar med bland annat blom- och säfflemotiv. Utställningen öppnar den 30 juni och pågår till och med den 14 juli.

Artikeltaggar

BengtsforsBlommorEvenemangKonstKulturhuset SilvénskaNöje/KulturSemesterThe ShadowsTimmie Spångberg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.