Hoppa till huvudinnehållet

Nu händer det saker på Tingvallaskolans skolgård

Publicerad:
Äntligen har man börjat med Tingvallaskolans skolgård.
Äntligen har man börjat med Tingvallaskolans skolgård. Foto: Carolina Schützer

Länge har man väntat på att få en ny skolgård på Tingvallaskolan - när man väl var igång kom inga anbud. Men efter lite omjustering i handlingarna har man nu en entreprenör för arbetet - och de har startat nu i veckan.

Tingvallaskolan har som sagt väntat länge på en ny skolgård. Politikerna beslutade i mars 2022, efter flera års diskussioner, att skolgården skulle byggas om. Planen var att den skulle vara klar till höstterminen 2022 men så blev det inte.

En anledning till att det har dröjt, som ST tidigare skrivit om, var att det inte kom in några anbud när kommunen genomförde en upphandling förra året. Men efter lite justeringar gick det bättre i andra försöket.

Tingvallaskolan har väntat länge på ny skolgård – då kan den stå färdig

– Det känns jättebra att vara igång, det känns skönt. Nu rullar det på tills det finns en ny renoverad utemiljö till barnen. Det har känts tråkigt att det har fastnat i upphandlingsprocesserna, men man kan inte förutse att man inte får anbud. Vi fick lite synpunkter och reviderade handlingarna - och då fick vi anbud sen. Kanske det var det hängde på - handlingarna var inte tydliga nog. Men nu är det igång och det är jättebra, säger Carl-Henrik Johansson, fastighetsstrateg Säffle kommun

Efter de reviderade handlingarna gick det alltså bättre. Man genomförde en ny upphandling nu och fick in två anbud.

– Därefter kunde vi utse en vinnare. Entreprenören Skanska Mark och Exploatering Bygg AB har satt igång där nu.

Började i veckan

Startmötet skedde i början juni, och efter start så är det Säbo som driver själva projektet. Planen är att skolgården ska vara klar till höstlovet.

– De började denna veckan, så det är väldigt i början av projektet. De kommer ta ett litet sommaruppehåll snart, men kör vidare i höst. Tanken att vara färdig, enligt den preliminära tidsplanen, så fort vi kan innan höst och vinter, säger Jonas Torpman, teknisk chef på Säbo.

– Det känns väldigt skönt att det är igång - sen får vi se hur snabbt de marscherar. Nu kör de rätt hårt under sommaren tror jag , då det inte är så belastat av verksamheten. Så det är lite enklare att jobba, tillägger Carl-Henrik.

”Det är skönt att det är på gång, och det kommer att bli uppskattat”
”Det är skönt att det är på gång, och det kommer att bli uppskattat” Foto: Carolina Schützer

Fotbollsplaner och lekytor

Kollar man på skolgården uppifrån så ser den ut som ett N - och det är innergården det handlar om mest, men det blir också två mindre fotbollsplaner med mål, samt lite andra olika lekytor.

– Just nu är det mest asfaltsarbete - den ska bort. Det ska också dräneras och man sk få dit lite nya brunnar och så vidare. Så att de ska få en lite torrare skolgård. Sedan blir det fotbollsplaner och vissa delar konstgräs på lekområden. Jag tror att det kommer att bli bra och att det är ganska efterlängtat. Det är skönt att det är på gång, och det kommer att bli uppskattat, avslutar Jonas.

Artikeltaggar

Säffle kommunSkanskaSkola och utbildningSkolorTingvallaskolanUpphandling

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.