Hoppa till huvudinnehållet

Hur är det med trafikvett och konsekvenstänk kring Odenplan?

Publicerad:
Föräldrar reagerar på att det sker mycket övningskörning vid lekplatsen. Genrebild.
Föräldrar reagerar på att det sker mycket övningskörning vid lekplatsen. Genrebild. Foto: Claus Gertsen /TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Varför måste Odenplan användas som övningskörningsområde!? Här i området finns många djur och barn i varierade åldrar som leker, spelar boll, cyklar med mera i parken hela dagarna, finns det då inget bättre område med mindre risk för olyckor som ni kan vara på med era körskole-elever?

Så många gånger vi föräldrar har suttit ute och räknat på körskolebilars antal varv runt lekparken på en halvtimma, vi har satt upp både skyltar och lappar i omgångar runt parken, men ändå fortsätter ni. Någon dag var det 4 stycken bilar som cirkulerade samtidigt och gemensamt gjorde ni över 50 varv på 30minuter(!) när lekparken var full i barn.

Hur tänker ni där!?

Sen till alla övriga fordon som kör runt och förbi Odenplan och på övriga gator i Villa-området med dålig sikt i korsningarna, vill ni ha det på ert samvete att ni kanske råkar få ett barn eller djur i fronten, så fort som ni kör här ikring!? Barnen klagar över alla fordon som cirkulerar kring parken - de känner sig otrygga och vi är många föräldrar här i området som är oroliga för att det en dag ska smälla och att det då kan vara just vårt eget barn det gäller!

Speciellt på Villagatan (mellan ST1/Postnord och ner till Olov Trätäljagatan), där kommer sällan ett fordon som kör lovligt, utan håller gissningsvis en hastighet mellan 50-70km/h(!) , med häckar och byggnader ända ut i korsningarna så hinner ni som kör aldrig uppfatta/reagera om ett barn kommer runt hörnet, vill ni verkligen ha det på ert samvete!? Skäms på er både ni ungdomar och vad som borde vara mer förnuftiga vuxna som inte är mer aktsamma när ni kör i området! Vi föräldrar och även barnen tycker det är jobbigt och därför ber vi er att ni som kör på dessa gator tänker till lite extra, och saktar ner farten!

Sen önskar vi även att Säffle kommun införskaffar någon typ av farthinder på alla gator kring Odenplan, för ingen vill se ett barn eller djur bli påkört. Då vår vädjan till alla fordonsförare i området- att sakta ner eller byta område för övningskörnings-lektioner inte verkar fungera, så måste vi få understöd av kommunen i att få ner hastigheten på vägarna, innan olyckan är framme - VI HAR FÅTT NOG NU!

Barn och föräldrar på ”Villan”

Artikeltaggar

FordonOlyckorSäffleTrafik