Hoppa till huvudinnehållet

Stor satsning inom Gillberga FF: ”Ett riktigt lyft för oss”

Publicerad:
Gillberga FF:s nya klubbhus står nu klart. Under förra veckans derbymatch var det invigning.
Gillberga FF:s nya klubbhus står nu klart. Under förra veckans derbymatch var det invigning. Foto: Emma Alegod Bruce

I samband med derbymatchen förra fredagen hölls en invigning av Gillberga FF:s nya klubbhus, solceller och matchklocka – ett efterlängtat projekt som efter lite om och men äntligen står färdigt.

Om det var derbyt, den fria entrén eller själva invigningen av det nya klubbhuset som lockade mycket folk till Gillbergavallen under fredagen förra veckan, är kanske svårt att säga, men mycket folk var det.

– Det var runt 100 personer här och det har det i alla fall aldrig varit förut. Det var kul att se så mycket folk, säger Erik Evestam, från Gillberga FF.

Fick 900 000

Tidigare har man i stort sett bara haft några baracker som är omklädningsrum att vistas i, så en ny och fräsch lokal var verkligen efterlängtat.

För att möjliggöra ett nytt klubbhus, ansökte man till Leader-projektet och fick 900 000 kronor för att bygga klubbhuset, sätta upp solceller samt en digital matchklocka.

– Vi ville kombinera bygget med att installera solceller för att få ner elkostnader och göra en miljöinsats, så därför sökte vi till det här projektet.

Projektet blev beviljat 2020 och planen var att det skulle vara klart redan 2022, men coronapandemin satte inledningsvis stopp för bygget.

– Då tyckte vi att det var lång tid, men sen kom pandemin och då stack byggpriserna iväg så då avvaktade vi för att se om det skulle sjunka lite. Det gjorde det inte riktigt, så vi fick dra i gång ändå och fick förlängt till maj 2023.

Erik Evestam. Arkivbild.
Erik Evestam. Arkivbild.

Hur känns det att den nu står klar?

– Det känns väldigt bra! Det har varit svettigt att få budgeten att hålla med tanke på att även komponenter till solcellerna steg i pris, men vi klarade det till slut, säger Erik.

Ideella krafter

En stor drivkraft bakom den hållna budgeten och tidsplanen är alla de ideella krafter som har varit delaktiga i bygget på olika sätt.

– Det är säkert 500 000 kronor i ideellt arbete från olika personer både inom föreningen och i dess närhet. Vi är väldigt tacksamma för alla som har ställt upp med både stort och smått. Det har varit helt avgörande, säger Erik.

  • Foto: Emma Alegod Bruce
  • Foto: Emma Alegod Bruce

Blev det som ni hade tänkt?

– Det tog som sagt lite längre tid än planerat, men i övrigt blev det en väldigt bra och fräsch lokal. Nu behöver vi inte sitta i omklädningsrummen längre utan har ett bra ställe där vi kan ha våra möten och lagsamlingar, så det blev ett riktigt lyft för oss!

Vad fick ni för reaktioner från besökare under invigningen?

– De tyckte att det var kul. Vi hade med gamla fotoalbum från förr som legat instuvade i något förråd tidigare. Nu plockade vi fram och visade upp dem och det var en och annan som kände igen sig själv från förr. Vi hoppas nu att fler kommer till oss och tittar in i stugan under matcher.

Vad betyder den här satsningen för klubbens framtid?

– Målet är ju att det ska vara roligare att komma till vallen oavsett om man är ledare, spelare eller publik. Sen ger det en bättre miljöprofil som kommer sänka driftkostnaden, så det är en ekonomisk fördel för oss. Det är en rejäl uppgradering av hela anläggningen, avslutar Erik Evestam.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBudgetarByggprojektCoronavirusetErik EvestamFotbollGillbergaGillberga FFGillbergavallenInvigningarMänskligtMiljöSäffle kommunSolcellerSportVärmlands Nysäter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.