Hoppa till huvudinnehållet

Tung 5-0-förlust för VSK

Publicerad:
Det blev en tung förlust för VSK i fredagens match.
Det blev en tung förlust för VSK i fredagens match. Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro ställdes inför en måstematch i fredagens match, då man ställdes mot laget precis ovanför dem i tabellen. Tyvärr slutade det hela med en stor förlust för VSK, efter fem mål mot noll.

Hemmalaget Västanvik hade också viktiga poäng att spela för och det var det de gick för i den här matchen. Det tog 13 minuter innan det första målet kom, och efter halvtimmen spelad satt även 2-0. Detta resultat höll sig dock till pausvilan och VSK kunde fortfarande komma ikapp.

Fram till matchminut 82 i andra halvleken var det mållöst, men då drog Västanvik ifrån ytterligare då de satte 3-0 på en nick. Här gick luften ut VSK och resultatet rann iväg. Västanvik kunde pricka in både 4-0 och 5-0 mellan matchminut 85 och 89. Slutresultatet skrevs alltså till tråkiga 5-0.

”Vi får stople ut”

Värmlandsbros tränare Urban Johansson är nöjd med lagets insats och tycker att resultatet 5-0 ger en missvisande bild av matchen.

– Vi var med i matchen. Sen är det andra laget absolut duktiga, men de hade stople in och vi hade stople ut på våra lägen. Att sen jobba i uppförsbacke gör inte saken lättare. Efter 3-0 går luften ur, det är tufft när lägen inte går in. Trots det kämpar vi på och försöker hela tiden, säger han

– Vissa dagar vill det sig inte, men som sagt är laget starkt ihop. Extra starka den här gången var mittbackarna Lukas Höök och Rasmus Karlsson, även Marcus Håkansson sliter hela tiden, fortsätter Urban Johansson.

Töcksfors sist ut

Värmlandsbro spelar sin sista match hemma mot Töcksfors IF den 5 juli - därefter är det dags för uppehåll även för dem.

– Nu är alla laddade inför matchen på onsdag. Det gäller att inte få panik utan istället ta varje match för sig. Så vi ska visa att vi kan på hemmaplan och önskar såklart att kunna ta med en trepoängare till hösten, säger Urban Johansson.

MATCHFAKTA

Västanviks AIF - Värmlandsbro SK (5-0)

13’ 1-0 Olle Lundqvist

30’ 2-0 Tobias Nilsson

82’ 3-0 Tomás Ezequiel Rivera García, nickmål

85’ 4-0 Endrikol Korriku

89’ 5-0 Endrikol Korriku

Artikeltaggar

FotbollSportVärmlandsbro SKVästanvikVästanviks AIF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.