Hoppa till huvudinnehållet

Pekås-proppen har släppt: ”Flyter på bra”

Publicerad:
Pekås-bygget har tagit fart på riktigt. Den gula färgen ska smälta in med omgivningen.
Pekås-bygget har tagit fart på riktigt. Den gula färgen ska smälta in med omgivningen. Foto: Diana Dragic

Efter många om och men har bygget av den nya Pekås-butiken nu tagit fart på riktigt. Väggarna är på plats och det börjar nu likna en byggnad.

Byggnadens stommar har kommit på plats och fått på sig väggar runt om. Näst på tur står tak och fönster, innan man fortsätter med byggnadens insida.

– Jag fick bilder från byggarna här om dagen och nu börjar det likna en byggnad. Det var kul att se de första delarna komma plats, säger Tony Carlsson, vd för Pekås Värmland.

”Flyter på”

Efter en turbulent vår kantad av uppstartsproblem, är Tony glad för att bygget av butiken nu är igång och att det flyter på utan större bekymmer.

– Vi hade byggmöte för två veckor sen och då framgick inget konstigt. Det flyter på bra och vi följer nu planen till 100 procent, säger Tony.

De saneringsproblem man stötte på under våren försenade dock bygget, vilket gör att det i dag är svårt att sätta ett exakt öppningsdatum.

– Det blev förskjutet fyra till sex veckor så vi har tyvärr ingen prognos för hur det påverkar butikens öppning. Därför har vi inte bestämt något exakt öppningsdatum, men nu när proppen har släppt går det ganska fort.

  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic

Ska smälta in

De som åkt förbi det som snart ska bli Säffles nya Pekås, reagerar kanske på väggarnas gula färg. Pekås varumärkesfärger är vitt och rött, men att själva butiken blir gul, är en uppgörelse mellan Pekås och Säffle kommun.

– Vi har haft möten med kommunen och gemensamt kommit fram till denna färg. Det fanns en önskan från kommunen att butikens färg ska gå i samma kulör som området och det har jag full förståelse för. Våra skyltar kommer vara vita och röda trots att själva fastigheten har en annan färg för att bättre smälta ihop med omgivningen, säger Tony.

Hur går tankarna inför den framtida öppningen?

– Det är väldigt spännande, intressant och roligt att bygga nytt och skapa rätt förutsättningar från början. Det blir roligare att sätta igång med verksamheten sen, avslutar Tony.

Artikeltaggar

Bostad och byggenButikerFastigheterHandelPekåsSäffleTony CarlssonVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.