Hoppa till huvudinnehållet

Snattade för 47 kronor – nu åtalas han

Publicerad:

En man åtalas nu misstänkt för att ha stulit på Coop Extra i Säffle och sedan gjort motstånd när en butikskontrollant skulle stoppa honom.

Enligt åtalet var det i april i år som den 32-årige mannen tog varor värda 47 kronor på Coop Extra i Säffle. När en butikskontrollant skulle stoppa och kontrollera honom ska han ha stretat emot och försökt ta sig loss.

Mannen är även misstänkt för att ha burit kniv på allmän plats. Det hände i februari och brottet bedöms som extra grovt med anledning av att gärningen anses extra farlig eftersom den misstänkte var påverkad av narkotika och hade kniven lättillgänglig. Han ska enligt åtalet vid tillfället ha varit påverkad av hasch eller cannabisliknande preparat.

Flera åtalspunkter

Nu åtalas mannen vid Värmlands tingsrätt misstänkt för ringa stöld, våldsamt motstånd, grovt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt ringa narkotikabrott. Mannen har erkänt brotten i förhör.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott, lag och rättNarkotikabrottSäffleStölderVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.