Hoppa till huvudinnehållet

Sommarkväll med Psalmer i sommartid

Publicerad:
Syskontrion som underhöll på Musikkväll i Västeräng den 1 juli.
Syskontrion som underhöll på Musikkväll i Västeräng den 1 juli. Foto: privat

Några verser ur sommarpsalmen I denna ljuva sommartid inleder julis första Västerängkväll vid Centrumkyrkans Sommarhem och tema för kvällen är Psalmer i sommartid. Syskontrion Ellinor Wiman, Gunnel Svan och Torbjörn Svahn står för det finstämda och berörande programmet denna kväll.

Ellinor är kantor och numera också körpedagog. Hon har varit kyrkomusiker i Linköping, men är sedan flera år bosatt i Åmål och tjänstgör i Åmåls församling. Tvillingsystern Gunnel är lärare i matematik och naturkunskap vid Kyrkeruds Folkhögskola och tjänstgör i Säffle och Årjäng. Brodern Torbjörn kör skolbuss och trivs med det. På fritiden blir det sång och musik.

Ellinor har skrivit och tonsatt flera visor och psalmer som passar för s.k. udda söndagar under kyrkoåret. Flera av dem finns inspelade på CD. Vi fick sjunga med i Skatten och Pärlan som handlar om att himmelriket är en skatt värd att sälja allt för att kunna få det riktigt värdefulla. Och om den söndag som handlar om Enheten i Kristus. Hur kan man skapa enhet frågar Ellinor och två alternativ nämns. Man kan bygga staket, men man kan också ha en gemensam mittpunkt, vilket fungerar bättre. Och så sjunger de församlade Vi hör ihop.

Deltagarna får också vara med och sjunga allsång i nya sånger författade av olika personer med det gemensamt att sångerna är tonsatta av Ellinor och inlämnade som psalmförslag till nya Psalmboken. Det finns psalmer som passar till Kyndelsmässodagen, Advent och för dem som kanske inte känner sig hemma i kyrkliga sammanhang eller som drabbats av sorg.

Programmet får en stämningsfull avslutning med Aftonpsalm av Pälle Näver.

De flesta av dryga femtiotalet besökare stannar kvar och njuter av sommarkvällen och vad serveringen erbjuder. Det är Centrumkyrkan som arrangerar programmet i samarbete med studieförbundet Bilda.

Gun-Britt Edvardsson

Artikeltaggar

AdventAllsångCentrumkyrkanEllinor WimanKyrkeruds FolkhögskolaLinköpingMusikSångÅmålÅmåls församlingÅrjäng

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.