Hoppa till huvudinnehållet

Allsvenskan för Kåhed- ”En dröm som gick i uppfyllelse”

Publicerad:
Lucas Kåhed fick spela över 30 minuter i helgens allsvenska match mellan Halmstad och IFK Göteborg.
Lucas Kåhed fick spela över 30 minuter i helgens allsvenska match mellan Halmstad och IFK Göteborg. Foto: KRISTER ANDERSSON

Säfflekillen Lucas Kåhed har nu spelat sin första ”riktiga” allsvenskmatch för blåvitt. I 58:e minuten kliver han in på planen och visade vart han hör hemma.

Tidigare i sommar, när IFK Göteborg spelade mot Sirius fick Lucas spela två minuter, något han själv inte klassar som en debut. Utan det var nu när de ställdes mot Halmstad där han fick dryga trettio minuters speltid, som ses som en riktig debut.

– Det är superkul såklart. Något man kämpat och drömt om länge, ända sen man var liten. Så äntligen fick jag spela. Verkligen en dröm som gick i uppfyllelse, säger Lucas Kåhed.

En debut som det dessutom går att vara riktigt nöjd över. För det resulterar nästan i målkalas under andra halvlekens mitt. När Lucas efter en fint skjuter hårt skott mot mål så håller han på att bli matchens enda målskytt. Så blir tyvärr inte fallet, utan bollen prickar stolpen och går ut.

– Känns surt att den gick stolpe ut. Samtidigt som jag är glad för att spela så är det svårt att glädjas när det inte blev vinst. Vi ligger som vi ligger och skulle behöva de tre poängen, fortsätter Lucas.

Äntligen på planen

Han började sin fotbollsresa i Säffle FF och utmärkte sig i tidig ålder på spelplanen. Att det då skulle bli IFK Göteborgs akademi med gymnasievalet föll sig självklart. Klubben har länge trott på Lucas. Trots att den senaste tiden kantats av skador har han fått chans att visa vad han går för. Vilket definitivt visats när chansen äntligen kommit.

– Jag har haft en tuff period på två år, jäkligt tuff. Det är fotboll hela tiden, även när man inte spelar så är det fotboll i tankarna. Då är det klart att det går ut över livet men nu mår jag superbra och det är hur roligt som helst, förklarar Lucas.

Framtiden med fotbollen

Allsvenskan har nu dragit igång på riktigt. På måndag möter IFK Göteborg Varberg. Något Lucas är väldigt laddad för. Fram tills dess är det träning som gäller.

– Det ska bli kul, jag hoppas verkligen på speltid. Man får göra så gott man kan för det är tränarna som bestämmer i slutändan. Målet för framtiden är att få spela allsvensk fotboll. Att det här inte är en engångsgrej. Jag vill få spela varje vecka, avslutar han.

FK Göteborgs Lucas Kåhed byts in under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Halmstad och IFK Göteborg.
FK Göteborgs Lucas Kåhed byts in under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Halmstad och IFK Göteborg. Foto: KRISTER ANDERSSON

Artikeltaggar

AllsvenskanFotbollGöteborgIFK GöteborgLucas KåhedSäffle FFSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.