Hoppa till huvudinnehållet

Gudstjänst med fin utsikt

Publicerad:
Gudstjänsten var en del i programmet för Kilaveckan.
Gudstjänsten var en del i programmet för Kilaveckan. Foto: Kjell Olsson

Som ett inslag i Kilaveckan hölls en gudstjänst vid Sjöbacken.

– Det är i alla fall inga mygg, solen skiner och det är varmt! Det sade en gudstjänstbesökare som kom till vackert belägna Sjöbacken vid Knöstad.

Prästen Anette Westermark assisterar när Yvonne Take läser dagens episteltext från Psaltaren.
Prästen Anette Westermark assisterar när Yvonne Take läser dagens episteltext från Psaltaren. Foto: Kjell Olsson

Platsen användes förr för omlastning av virke och det finns en rejäl stenpir ut i Harefjorden. Det finns både grillplatser och bord och nyligen firades midsommar av ortsbefolkningen.

Nu var det alltså gudstjänst som ett inslag i den Kilavecka som innehåller massor av spännande programpunkter. Yvonne Take och Morgan Jarsjö informerade om vad som kommer att ske.

Valdemar Andersson var kyrkvärd och ett rejält kohorn från Schweiz fick fungera som kyrkklocka som inledde gudstjänsten
Valdemar Andersson var kyrkvärd och ett rejält kohorn från Schweiz fick fungera som kyrkklocka som inledde gudstjänsten Foto: Kjell Olsson

Koskälla från Schweiz

Anette Westermark tackade för att man fick vara på området och ett drygt 30-tal hade slagit sig ned. Kyrkvärden Valdemar Andersson ringde symboliskt med en koskälla från Schweiz.

Sommarpsalmer sjöngs under ledning av Ulla Olsson som fick klara sig utan sin synt men smart nog ställde sig lite snett och fick ”medvind” för sin röst och det sjöngs rejält.

Dagens tema

Anette Westermark predikade kring dagens tema ”Döm inte” och betonade tryggheten i Herren även nu när det skjuts överallt. Hon kom även in på dagens liturgiska färg, grön.

– Andliga tillväxandets färg och jag har både grön klocka, grönt armband och grön eye-liner, sade Anette med glimten i ögat.

Efter bön och välsignelse var det dags att plocka fram kaffekorgarna och det blev en trevlig stund med social gemenskap.

Artikeltaggar

Anette WestermarkEtik och religionGudstjänsterHarefjordenKnöstad

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.