Hoppa till huvudinnehållet

Bussturer för Smaka på Värmland

Publicerad:
Bussturer för smaka på Värmland. (arkivbilder)
Bussturer för smaka på Värmland. (arkivbilder) Foto: HP Skoglund

För årets smaka på Värmland så har Nobina, som trafikerar Värmlandstrafiks regiontrafik, ordnat så speciella bussturer körs till destinationerna. För den som vill besöka Säffles matstopp så är det rutt 1 som gäller.

Smaka på Värmland är ett matevent som sker i höst, där över åttio utställare kommer delta. För att underlätta för att fler ska kunna ta del av smakturnén har Nobina gått ihop med övriga arrangörer för att skapa bussturer mellan stoppen. I Säffle så kommer Grön Ko och Wiksfors att vara med. Bussarna utgår från Karlstad och rutt 1 stannar på de två tidigare nämnda, bussen gör även ett stop i Segmon på Kafé Sågtorp.

De övriga platserna som går att nå via de andra turerna är Ruds Gård i Kil, Frykens pärla i Lysvik och Gamla Kraftstationen i Deje, Karaby Gård och Hygns vilt i Kristinehamn, och kvarteret Vågen, Ölmeljus Diversehandel. Höje vedugnsbageri, Sunnemo trädgårdscafé , Örtensborgs slott i Molkom och slutligen Finnbråtens skogsfår samt Lindås lamm.

– Det känns otroligt positivt att kunna erbjuda ett resealternativ som är både miljövänligt och inkluderande. Det är inte bara de med bil som ska få smaka på Värmland, säger Pernilla Samuelsson, projektledare på Nifa.

Artikeltaggar

BussarGamla KraftstationenGrön KoNifaNobinaSäffleTrafikVärmlands länVärmlandstrafik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.