Hoppa till huvudinnehållet

Fina prestationer av Säffleryttarna i Åmålshoppet

Publicerad:
Johanna Berggren och Martini.
Johanna Berggren och Martini. Foto: Sanna Stark

Under helgen som passerat arrangerade Åmåls ridklubb, Åmålshoppet. En stor hästtävling i hoppning för ponny och hästar. Från Säffle deltog tre ekipage, tävlandes för Åmåls ridklubb.

Först ut var Frida Weghammar som tävlade sin d-ponny Emlagh Mossy i klass LE 70cm och klass LD 80cm. Frida red två fina rundor med ett nedslag i vardera vilket resulterade i fyra fel i varje klass.

Andra tävlingen för Euphorbia

Nina Andersson även hon hemmahörande i Säffle, red en unghäst vid namn Euphorbia, som ägs av Magnus Nyman och Laila Malmsköld. Nina startade tre klasser under helgen på Euphorbia. Under lördagen red hon 80cm, Avd B: unghästklass samt 90 cm, även det en Avd B: unghästklass. Nina lotsade sin häst väl och kammade hem två felfria rundor vilket resulterade i två välförtjänta rosetter. Under söndagen startade de Avd. A: vuxenklass - 90 cm för att ge unga hästen en ny erfarenhet. Snyggt ridet av rutinerade Nina. Rundan slutade på fyra fel vilket var en helt godkänd runda för en häst som gjorde sin andra tävling i livet.

Andraplats till Johanna och Martini

Sista ekipaget bördigt från Säffle var Johanna Berggren. Johanna red sin häst Martini. De startade två klasser under lördagen. I 80cm klassen knep de andra plasten efter en snabb och felfri runda, knapp sekunden efter första placerade. I andra klassen under lördagen startade Johanna 90 cm. Även här red de hon en snabb runda på sin häst Martini. Tyvärr föll en bom vilket resulterade i fyra fel och strax utanför placering. Under söndagen tog Johanna revansch och red både snabbt och felfritt i klass 90 cm. Med detta belönades hon med en andra placering.

Fina resultat av Säffletjejerna på Åmålshoppet 2023. Nu ser alla tre fram emot fler tävlingar i sommar.

Fredrik Eriksson

  • Foto: Fredrik Eriksson
  • Foto: Fredrik Eriksson
  • Foto: Fredrik Eriksson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls RidklubbHästsportSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.