Hoppa till huvudinnehållet

Tio ekipage tävlade om snyggaste A-traktorn

Publicerad:
Prispallen på A-traktorträffens tävling om vem som hade den snyggaste A-traktorn. Från vänster: Christoffer Edqvist (2), Melker Renström (1) och Theo Karlsson (3).
Prispallen på A-traktorträffens tävling om vem som hade den snyggaste A-traktorn. Från vänster: Christoffer Edqvist (2), Melker Renström (1) och Theo Karlsson (3). Foto: Diana Dragic

Under gårdagen arrangerade Norra Eds bygdegårdsförening en A-traktorträff för ungdomar, som ett inslag under Kilaveckan. Ett fyrtiotal personer kom för att äta, umgås och tävla om vem som har den snyggaste A-traktorn.

Det blev en lyckad gårdag vid Norra Eds bygdegård. Tio ekipage med var med och tävlade om vem som hade den snyggaste A-traktorn.

Varje A-traktor fick ett tävlingsnummer och alla besökare en röstsedel där man fick skriva ned vilken bil man ville rösta på. Under tiden som röstningen pågick bjöds alla tävlande på hamburgare och dricka. Besökare kunde köpa mat och pengarna gick föreningen. Vid sidan av hamburgertältet fanns även möjlighet att prova på eller tävla i luftgevärsskytte.

– Fjolårets A-traktorträff var väldigt uppskattad, så vi ville göra något liknande för ungdomarna i år igen, säger Berit Bäckström, aktiv i föreningen.

 • Tio ekipage deltog i tävlingen.
  Tio ekipage deltog i tävlingen. Foto: Diana Dragic
 • För ungdomarnas del var det kanske främst ett tillfälle att umgås, även om många verkade tycka att det var roligt att visa upp sina åk.
  För ungdomarnas del var det kanske främst ett tillfälle att umgås, även om många verkade tycka att det var roligt att visa upp sina åk. Foto: Diana Dragic
 • Hamburgertältet gick varmt under hela tävlingen.
  Hamburgertältet gick varmt under hela tävlingen. Foto: Diana Dragic
 • Det fanns både nyare och äldre modeller med i tävlingen.
  Det fanns både nyare och äldre modeller med i tävlingen. Foto: Diana Dragic
 • Ett fyrtiotal personer besökte bygdegården under kvällen.
  Ett fyrtiotal personer besökte bygdegården under kvällen. Foto: Diana Dragic
 • Deltagare och besökare kunde även testa på eller tävla i luftgevärsskytte.
  Deltagare och besökare kunde även testa på eller tävla i luftgevärsskytte. Foto: Diana Dragic
 • Deltagare och besökare kunde även testa på eller tävla i luftgevärsskytte.
  Deltagare och besökare kunde även testa på eller tävla i luftgevärsskytte. Foto: Diana Dragic

”Fräsch och fin”

Adam Sillén och Moa Bäckström var ett av de tio ekipage som tävlade om snyggast A-traktor. Adams traktor är en blå Nissan av högre modell och har en hel del extraljus.

Vad tror ni att folk kollar efter när de röstar?

– Att den är en fräsch och fin och att man har lagt ned lite tid på den kanske, säger Moa och Adam håller med.

Adam Sillén kom på en fjärdeplats med sin A-traktor.
Adam Sillén kom på en fjärdeplats med sin A-traktor. Foto: Diana Dragic

Ett tillfälle att umgås

Trots att ändamålet med arrangemanget var att utse den snyggaste A-traktorn, verkade ungdomarna mest vara där för att umgås. Efter en stund ute vid bilarna gick nästan samtliga tävlande in för att prata och lyssna på musik.

– Det är ett tillfälle för oss alla att umgås och sen är det ju ett sätt för oss att visa upp vår fina bygdegård också, säger Berit.

Melker vann

När rösterna till slut var räknade blev det Melker Renström som tog hem segern med sin vita och väldigt låga BMW-traktor.

– Det känns bra. Jag har lagt ned mycket tid på den men nu är den klar, säger Melker.

Han var tätt följd av Christoffer Edqvist på andraplats och Theo Karlsson på tredjeplats. Alla tävlande fick åka hem med olika priser från ett antal sponsorer.

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomFordonKilaNöje/KulturSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.