Hoppa till huvudinnehållet

Lastbilsolycka norr om Säffle – släpet ner i diket

Publicerad:
Räddningstjänsten ryckte ut till väg 545 mellan Säffle och Nysäter där en lastbil åkt ner med sitt släp i diket.
Räddningstjänsten ryckte ut till väg 545 mellan Säffle och Nysäter där en lastbil åkt ner med sitt släp i diket. Foto: Räddningstjänsten

En lastbil med kylvaror åkte ner med släpet i diket på väg 545 mellan Säffle och Nysäter under lördagen. Lastbilen blockerade vägen fram till midnatt mot söndag.

Strax före klockan 08 på lördagsmorgonen inträffade en trafikolycka strax norr om Säffle. En lastbil med kyl- och frysvaror åkte ner i diket med sitt släp medan själva lastbilen är kvar på vägen och blockerar framfarten.

Räddningstjänsten har anlänt för att bistå vid olyckan, tillsammans med polis och bärgare. Trafikverkets prognos var inledningsvis att väg 545 kommer vara avstängd i ungefär en timme med stora störningar i trafiken in på eftermiddagen, men tiden var ytterst preliminär.

– Det här kan nog ta en stund, säger en operatör hos SOS Alarm inledningsvis.

Trafiken påverkades fram till midnatt.
Trafiken påverkades fram till midnatt. Foto: Räddningstjänsten

Räddningsledare Patrik Karlsson på Räddningstjänsten Säffle säger att deras uppgift är att hålla en säker miljö vid arbetet med olyckan.

– Delar av lasten ligger utspridd här, och det är en last på 35 ton. Vi har en prognos i ett första skede att vägen kan öppnas vid 13-tiden. Det är främst bärgningen som kommer ta tid, säger Patrik Karlsson.

Inga personskador rapporterades vid olyckan.

Först vid midnatt under natten mot söndagen kunde vägen öppnas för trafik igen. Det trasiga vägräcket kommer åtgärdas under vecka 28.

Artikeltaggar

LastbilarNysäterOlyckorOlyckor och katastroferSäffleSOS AlarmTrafikTrafikolyckorTrafikverket

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.