Hoppa till huvudinnehållet

Ung fiskelycka på Kilanappet

Publicerad:
 Tyra Danielsson fick Kilanappets största fisk, en gös som vägde strax över två kilo. Brorsan Johan hjälpte till att hålla upp den fina fisken.
Tyra Danielsson fick Kilanappets största fisk, en gös som vägde strax över två kilo. Brorsan Johan hjälpte till att hålla upp den fina fisken. Foto: Kjell Olsson

Kilanappet vid Haglandet vid Harefjorden har mer än tio år på nacken och ingår i Kilaveckan. Det är Harefjordens Fiskevårdsområde och Kila Östra Bygdegårdsförening som delar på arrangörskapet. Trots lite tråkigt väder deltog ett 30-tal fiskare i alla åldrar och hade en härlig dag tillsammans.

I år lade tyvärr vädret lite sordin på tävlingen eftersom det regn som var utlovat kom ungefär mitt i tävlingen. Men ett tiotal båtar med cirka trettio fisksugna ombord fanns på plats när starten gick. Glädjande nog var hälften av deltagarna barn och de både fiskade av hjärtans lust samt fick ta emot finfina priser från det välfyllda prisbordet efteråt.

Invägningen är en noggrann procedur och Tobias Östlundh läser av vikten i gram.
Invägningen är en noggrann procedur och Tobias Östlundh läser av vikten i gram. Foto: Kjell Olsson

Det nappade inte riktigt lika bra som det gjort tiden närmast före tävlingen men det fanns i alla fall mycket att prata om och alla de fiskar som ”nästan” dragits upp var lika intressanta som de som verkligen hamnade i plastpåsen för invägning.

Det gällde att fiska nästan ända in till land.
Det gällde att fiska nästan ända in till land. Foto: Kjell Olsson

Anders Gunnarsson och Tobias Östlund var noga med varje gram som fanns att väga och när proceduren var över visade det sig att Team Oklart stod som segrare. Där fanns de unga storfiskarna Tyra och Johan Danielsson med pappa vid motorn och Tyra drog dagens största fisk.

– Det var en gös som högg på en rapalawobbler och den vägde lite över två kilo, sade en nöjd Tyra.

Dennis Danielsson tog en fin fiskelåda som pris.
Dennis Danielsson tog en fin fiskelåda som pris. Foto: Kjell Olsson

Slutvikten i resultatlistan bestämdes av hur många fiskande en båt hade och eftersom det var Tyra och Johan så blev det 2940 gram delat med två eller 1470 gram.

Kilanappet ingår sedan tiotalet år i Kilaveckan och det är Harefjordens FVO samt Kila Östra BGF som samarrangerar vid Haglandets fina bad och samlingsplats.
Kilanappet ingår sedan tiotalet år i Kilaveckan och det är Harefjordens FVO samt Kila Östra BGF som samarrangerar vid Haglandets fina bad och samlingsplats. Foto: Kjell Olsson

Tvåor blev Team Leo som fick 2545 gram eller 1272, då Stellan och Dennis Danielssons vikt delades. De fick även flest fiskar med 23 abborrar. Team Bäsk, Truls Norberg Nilsson, Erik Borg samt Tobias Karlsson drog upp 1630 gram eller 543 g per person. Detta betydde tredjeplatsen. Team Sjögräs vann klassen ovanligaste fisk med en panka - eller kanske var det en sarv?

Valter, Tove och Sabastian Utterdahl vadar iland efter fullgjort Kilanapp.
Valter, Tove och Sabastian Utterdahl vadar iland efter fullgjort Kilanapp. Foto: Kjell Olsson

Ett stort antal givmilda sponsorer hade sett till att prisbordet var mäktigt och priser delades ut för placeringar samt genom lottens förtjänst.

Team Bösk sliter med att komma iland och en ”offras” för att de andra skall gå torrskodda. Erik Borg, Tobias Karlsson och Truls Norberg Nilsson ingick i laget som till slut blev trea.
Team Bösk sliter med att komma iland och en ”offras” för att de andra skall gå torrskodda. Erik Borg, Tobias Karlsson och Truls Norberg Nilsson ingick i laget som till slut blev trea. Foto: Kjell Olsson

Totalt var de ett femtiotal personer som åt Lars Anders Sjögrens goda hamburgare, drack Margareta Nilssons kalla drycker samt trivdes i största allmänhet trots att det kom en och annan regndroppe. Både arrangörer och deltagare var helnöjda och om inte Harefjorden torrläggs av någon anledning lär det bli ett Kilanapp även nästa år.

Trots regnet deltog åtminstone ett 30-tal fiskare.
Trots regnet deltog åtminstone ett 30-tal fiskare. Foto: Kjell Olsson
Lars Anders Sjögren såg till att fiskargänget utfodrades med nygrillade hamburgare.
Lars Anders Sjögren såg till att fiskargänget utfodrades med nygrillade hamburgare. Foto: Kjell Olsson

Artikeltaggar

BåtarDjur och naturFiskeHarefjordenJohan DanielssonKilaMargareta NilssonRehabiliteringTidskrifterTobias KarlssonVård och omsorg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.