Hoppa till huvudinnehållet

Rallystjärnans nya jobb – i värmländska företaget: ”Gôtt att komma tillbaka”

Publicerad:
Tina Thörner blir ny HR-ansvarig på Edanesågen i Arvika.
Tina Thörner blir ny HR-ansvarig på Edanesågen i Arvika. Foto: pressbild

När framgångsrika kartläsaren och föreläsaren Tina Thörner från Säffle letade något nytt att göra fastnade hon för personalfrågor – och utbildade sig på distans under pandemin.

Som nycertifierad personalvetare börjar hon till hösten sitt nya jobb på Moelven Edanesågen.

– Jag är så taggad, det är nog bäst om de sätter tyngder på mina fötter första veckorna, skrattar Thörner.

Efter över 30 år inom motorsporten letade den tidigare kartläsaren Tina Thörner efter något nytt att göra.

När pandemin slog till öppnade många universitet upp för distansutbildningar – och då passade hon på. I juni var hon färdig och kan nu titulera sig certifierad personalvetare.

– Jag kände att det här var något som jag redan gjort under alla år i motorvärlden. När man jobbar i fabriksteam är det konkurrens både innanför och utanför teamet, och för att få bästa resultatet gäller det att människorna mår bar och kan prestera. Det har jag jobbat mycket med och lärt mig jättemycket av, säger Tina Thörner.

Den nya tjänsten som HR-ansvarig på Moelven Edanesågen kliver hon på under början av september.

– Under våren hade jag min praktik på Industrisupport här i Arvika, och trivdes så himla bra med allt. När möjligheten dök upp på Edanesågen passade det perfekt. Jag kan kliva in för att bidra direkt till både en bra miljö och till utveckling. Satsningen som görs känns helt rätt, säger hon om Moelvens satsning, som enligt företaget är den största investeringen som genomförts inom koncernen.

Företaget vill förbättra HR-processerna och även genomföra en digital satsning.

– Jag är så taggad, det är nog bäst att de sätter tyngder på mina fötter första veckorna. Mottagandet efter att det blev klart har varit fantastiskt, jag känner mig verkligen välkommen. Det blir handbromsen i på mig för att jag inte ska köra igång för hårt, skrattar hon.

Edanesågen satsar stort på HR-processer.
Edanesågen satsar stort på HR-processer. Foto: Jenny Willman

Saknat Värmland

Förutom att hon ser det som en viktig del att hon blir en kvinna på en hög position i en mansdominerad bransch, så fanns det en annan del som gjorde att jobbet lockade.

– Det ska bli så gôtt att komma tillbaka till Värmland, jag har saknat det. För första gången har jag tid för lite extratid med familjen, att bara kunna träffas en onsdagskväll för att grilla, säger hon och tillägger att en annan profil har legat på henne.

– Jag har pratat ofta med Maud Olofsson, så hon har sått ett frö så att säga. Jag fick ringa henne nu när det var klart och säga att det tog tid, men nu är jag här.

Artikeltaggar

ArvikaIndustrisupportInvesteringarMoelvenMotorsportTina ThörnerVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.