Hoppa till huvudinnehållet

Flera larm om översvämningar: ”Vi har fått köra räddning på vår egna brandstation”

Publicerad:
Översvämning i flera bostäder i Värmland.
Översvämning i flera bostäder i Värmland. Foto: Jeanette Dahlström

Flera larm om översvämningar har kommit in under onsdagskvällen. Bland annat i Säffle, Kil, Grums och Arvika. Brandstationen i Säffle har själva varit med om en översvämning i källaren.

– Det är inte första gången, säger vakthavande räddningsledare i Säffle.

Enligt SOS Alarm har ett flertal fastigheter i Säffle drabbats av det kraftiga skyfallet och fått sina källare och övriga delar av fastigheten översvämmade. Även i Grums, Kil och Arvika har räddningstjänsten fått rycka ut.

– Ett bostadshus har fått sin källare översvämmad med 10 centimeter vatten, säger en operatör hos SOS alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Även Säffles egna brandstation har fått en översvämning i källaren.

– Det är inte första gången, det har hänt förut så lite beredda var vi på det men det går väldigt fort när det väl kommer. Det kommer rakt igenom betongväggarna här i källaren, säger vakthavande räddningsledare på räddningstjänsten i Säffle.

Det ska ha varit stora ytor som blivit översvämmade i deras källare där de har dusch och omklädningsrum.

– Vi har fått köra räddning på vår egna station, säger räddningsledaren.

Han förklarar även att de får komma sist i hanteringen eftersom de oftast redan är ute och hjälper andra som har larmat.

Personal från räddningstjänsten över hela Värmland har arbetat under kvällen vid flera bostäder runt om i länet med att pumpa ur vattnet och hjälpa alla drabbade.

– Vi har kunnat lösa vissa situationer med att de som har problem får låna en länspump av oss. Men det kan man ju ta med sig att det inte är dumt att ha en sådan hemma.

– Ju snabbare man är på det desto bättre blir det. Mindre skador och mindre arbete, säger räddningsledaren.

Även Trafikverket har gått ut med en varning för risk för vattenplaning på E18.

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferÖversvämningarSäffleSOS AlarmVäder

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.