Hoppa till huvudinnehållet

Livsfarligt att gå längs kanalstråket

Publicerad:
Att det inte finns några räcken eller staket längs kanalen är obegripligt, tycker insändarskribenten. Arkivbild.
Att det inte finns några räcken eller staket längs kanalen är obegripligt, tycker insändarskribenten. Arkivbild. Foto: Solveig Voyce

Hur står det till med säkerheten utmed kanalen i Säffle egentligen? Den frågan är lätt att svara på - den är urusel!

Jag har nu bott i Säffle några månader och släkt och vänner har börjat komma hit för att se hur här är. Häromdagen gick vi, med pappa i rullstol och barnbarnen i sittvagn en runda på stan. Vi kom ner till kanalen och såg att där stod en informationsskylt. Vi hade väldigt gärna velat gå fram och läsa på den men det var blött och halt i gräset, och att köra in på det med både rullstol och barnvagn var inte att tänka på. Det är ju som bekant halt med blött gräs och det finns inga staket eller räcken ner mot kanalen som bara ligger några meter bort. Hur i hela friden tänker Säffle kommun egentligen?

Dessutom, barn som inte sitter i vagnen är ju gärna nyfikna och vill se lite närmare på saker och ting men i Säffle är det förenat med livsfara. Varför finns ingen räcken längs med kanalen?!

Det kan ju inte vara frågan om estetik då säkerheten måste gå före (dessutom finns det snygga räcken).

Jag vore tacksam för ett svar från någon ansvarig i detta. Ser fram emot att det byggs någon form av avgränsning mot kanalen.

Kia

Artikeltaggar

KiaMiljöSäffleSäkerhetSläkt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.