Hoppa till huvudinnehållet

Man bar kniv på allmän plats – döms till skyddstillsyn

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

I april ertappades en narkotikapåverkad man med kniv på allmän plats i Säffle. Nu har en 24-årig man dömts till skyddstillsyn.

Knivbrottet bedöms som grovt med tanke på att mannen var narkotikapåverkad och förvarade kniven lättillgängligt samtidigt som han befann sig på en plats där det vistades många personer.

Han har även dömts för ringa narkotikabrott eftersom han brukat amfetamin. Mannen har erkänt narkotikabrottet men nekat till brott mot knivlagen. Han har själv uppgett att han använt kniven i sitt hem och sedan glömt att han hade den med sig. Värmlands tingsrätt valde dock att gå på åklagarens linje och har dömt mannen till skyddstillsyn för grovt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättNarkotikabrottSäffleVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.