Hoppa till huvudinnehållet

En vecka full med aktiviteter att vänta – sommarveckan på Västeräng drar igång

Publicerad:
Joakim Götborg berättar om den kommande sommarveckan på Västeräng.
Joakim Götborg berättar om den kommande sommarveckan på Västeräng. Foto: Nathalie Forsström

En vecka fullspäckad med aktiviteter är att vänta när Centrumkyrkan för andra året i rad bjuder in till Sommarvecka på Västeräng. Barnaktiviteter varvas med grillning, sommarprat och boule. För att bara nämna några exempel ur programmet.

Joakim Götborg visar den nya boulebanan. Boule och discgolf är några exempel på aktiviteter som kommer att erbjudas under Västerängs sommarvecka.
Joakim Götborg visar den nya boulebanan. Boule och discgolf är några exempel på aktiviteter som kommer att erbjudas under Västerängs sommarvecka. Foto: Nathalie Forsström

Aktiviteterna är öppna för alla och det kommer hända saker på Västeräng från morgon till kväll. Temat för veckan är Härlig är jorden. Veckan startar redan på söndag med gudstjänst och vernissage. Det kommer då också att finnas möjlighet att spela discgolf med instruktör, för att nämna något exempel.

– Det kommer att hända något hela dagarna. Man kan hänga kvar hela dagen och glömmer man att ta med sig mat så kan man köpa, säger Joakim Götborg, pastor och församlingsföreståndare, Centrumkyrkan i Säffle.

För andra året i rad bjuder Centrumkyrkan in till en vecka full av aktiviteter på Västeräng.
För andra året i rad bjuder Centrumkyrkan in till en vecka full av aktiviteter på Västeräng. Foto: Nathalie Forsström

Alla är välkomna

Joakim Götborg poängterar att alla är välkomna att delta i veckans aktiviteter och det finns även möjlighet att campa på Västeräng med husvagn, husbil eller tält.

– Allt vi gör är alltid öppet för alla, säger han.

Aktiviteterna pågår sedan hela veckan. Vissa saker är återkommande varje dag, som till exempel barnaktiviteter och grillning. Det kommer också finnas en barnklubb där många olika upptåg utlovas.

Sommarprat

Varje vardagskväll blir det också sommarprat med olika Säffleprofiler, något som blev ett populärt inslag förra året. I år är det Ingemar Rosén, Putte Grötting, Tomas Rimeika Karlsson, Lena Skoting och Kock-Mia som ska sommarprata.

Varje dag har också lite olika teman och aktiviteter. Det rör sig om allt från fiske och gympa till afternoon tea och ponnyridning. Det finns också en helt ny boulebana som det ges tillfälle att spela på.

Bouleturnering

Veckan avslutas på lördag, den 29 juli. Sista dagen kommer det bland annat att vara en bouleturnering.

Joakim Götborg hoppas att många ska komma och umgås på Västeräng under veckan.

– Det kan vara svårt att få folk att stanna upp. Det här är en vecka då man kommer hit och är och umgås tillsammans, säger han.

Artikeltaggar

CentrumkyrkanDiscgolfGrillningHusbilarHusvagnarJoakim GötborgMat och dryckSäffleSommar 2023

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.