Hoppa till huvudinnehållet

Samlingar för alla smaker i Nysäter

Publicerad:
Samlarmässan är en folkfest och en uppvisning i vad mycket spännande det finns att samla på. Den 30 juli är det dags igen. Arkivbild.
Samlarmässan är en folkfest och en uppvisning i vad mycket spännande det finns att samla på. Den 30 juli är det dags igen. Arkivbild. Foto: Nathalie Forsström

Allt går att samla på, och många hängivna samlare finns det. Nästa söndag, den 30 juli, är det dags för den traditionella Samlarmässan i Värmlands Nysäter.

Samlarklubben Olof Trätälja, som arrangerar mässan, grundades 1974 och närmar sig alltså ett 50-årsjubileum. Även om föreningen har olika evenemang får man utan överdrift säga att det är Samlarmässa som är navet i verksamheten.

– Det brukar sägas som så av älgjägarna, att det finns bara två årstider: före älgjakten och efteråt. Vi i samlarklubben får göra en travestering av detta och säga, det finns bara två årstider, före och efter Samlarmässan i Nysäter, säger Kurt Karlsson, Samlarklubben Olof Trätälja.

Föreningen är också den enda ännu aktiva föreningen av sitt slag i Värmland. Den årliga Samlarmässan i och runtom marknadsbodarna i Nysäter har pågått nästan årligen sedan 1979 och är alltid en folkfest. Som alltid blir det mängder av utställare som visar sin samlingar - och som kanske är beredda att komplettera din - och hundratals besökare som trivs bland servering och lotterier.

– Årets utställare kommer i en utsträckning som i föreningen är mycket nöjda med. Jag hoppas att vi ses i Nysäter och att det blir precis den folkfest som vi hoppas på, säger Kurt Karlsson.

Artikeltaggar

ÄlgjaktEvenemangKurt KarlssonLotterierNöje/KulturNysäterSamlarklubben Olof TrätäljaSpelVärmlands länVärmlands Nysäter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.