Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad vägkyrka i Värmlandsbro

Publicerad:
Vägkyrkan 2023 i Sörbrokyrkan, Värmlandsbro, har varit välbesökt med många evenemang.
Vägkyrkan 2023 i Sörbrokyrkan, Värmlandsbro, har varit välbesökt med många evenemang. Foto: privat

Vägkyrkan i Sörbrokyrkan, Värmlandsbro är slut för denna gång. Det har varit en trevlig vecka då mycket folk har hittat till kyrkan.

Vi har haft flera nationaliteter på besök. Det har varit många våfflor gjorda så kökspersonalen har haft fullt upp. Hantverks-utställningen och försäljningen har också varit populär då många har köpt med sig presenter och kanske till och med julklappar.

Utställarna för i år var Monica Johansson med bland annat käpphästar, Lena Johansson med ljusbollar, Ann-Sofie Dahlgren med ljus, fröknäcke med mera, Veronika Bäckström med bland annat mössor och chutney, Per Marberg med träslöjd, Else-Marie Axelsson med blästrat glas, Katharina Nilsson med Diamond painting, Annika Karlsson med stickat, Inger Leander med vävda mattor, löpare och broderier.

Scouterna har även i år gjort en stor insats med att stå i loppisen och sedan alla kvällar grillat hamburgare och korv och gett god service så att ingen behövde gå hem hungrig.

Varje kväll har det varit en kvällssamling då det även varit en andakt med sommarpastor Ulrika Danielsson. Första kvällen sjöng Tvetatrion, andra kvällen gästade en ensemble ur Värmlandsnäskören under ledning av Britt Gagnero. Tv-kända Sarah och David Åström från Arvika sjöng på tisdagen. Onsdagen bjöds på sång av Emilie Bäckström Olsson då vi också fick en överraskning med att få höra några sånger med Emilie och hennes systrar Marie och Julia. På torsdagen hade Ulrika och Mats Danielsson ett program ”Från folkvisa till klassiskt” på elgitarr och piano. Ulrika sjöng också några sånger. Från Arvika kom också en kvartett vid namn Con Anima som bjöd på stämsång på fredagen. Veckan avslutades, enligt tradition, med att Huggenäs Gospel hade gospelkonsert.

Efter lördagssamlingen tackade Torgny Stenson alla som ställt ut, medverkat på kvällssamlingarna, fixat våfflor, bakat och till alla scouter som varit med under hela veckan. Han tackade också kanslist Ann-Catrine Calberg för hennes stora insats inför och under denna vecka och sommarpastor Ulrika Danielsson med varsitt ljus och chokladask. Innan hamburgare, korv och kaffe och kaka drogs också lottlistorna som sålts innan och under Vägkyrkan.

Ulrika Danielsson

Artikeltaggar

FörsäljningMat och dryckMusikSäffle kommunSångVärmlandsbro

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.