Hoppa till huvudinnehållet

Sommarläsning: Artiklar du kanske missat från året

Publicerad:

Har du sommarlov, semester – eller bara lite att göra på jobbet? Passa på att läsa några av de mest lästa reportagen och artiklarna Säffle-Tidningen har publicerat hittills i år.

Sandra satsar helhjärtat på hunderiet – startar hundpensionat och mobilt hunddagis

I slutet av förra året bestämde sig Sandra Jonsson från Säffle att starta ett hunddagis. Uppstarten gick dock inte riktigt som planerat, och Sandra fick tänka om helt och hållet.Nu är den nya planen för verksamheten klar och hon hoppas kunna öppna upp redan i början av juni.
I slutet av förra året bestämde sig Sandra Jonsson från Säffle att starta ett hunddagis. Uppstarten gick dock inte riktigt som planerat, och Sandra fick tänka om helt och hållet.Nu är den nya planen för verksamheten klar och hon hoppas kunna öppna upp redan i början av juni. Foto: Diana Dragic

Läs hela artikeln här:

Sandra satsar helhjärtat på hunderiet – startar hundpensionat och mobilt hunddagis

Ingabritt, 87, är den tatuerade änkan

– Ja du, mycket kônstigt ska en göra innan en är borta!Det säger Ingabritt Ohlson, snart 88, som för en dryg månad sedan lät sig övertalas av barnbarnen att tatuera sig. Motivet: en solnedgång från makens gravsten.
– Ja du, mycket kônstigt ska en göra innan en är borta!Det säger Ingabritt Ohlson, snart 88, som för en dryg månad sedan lät sig övertalas av barnbarnen att tatuera sig. Motivet: en solnedgång från makens gravsten. Foto: Marina Johansson

Läs hela artikeln här:

Ingabritt, 87, är den tatuerade änkan

Malin har steriliserat sig: ”en befrielse”

Rekordmånga svenskar steriliserar sig. En klar majoritet är män. Säfflebon Malin, 34, är en av de ännu relativt få kvinnor som valt att sätta stopp för sin fertilitet.– Jag vill att kvinnor som är i en situation liknande min ska veta att alternativet finns. För mig har det varit en befrielse.
Rekordmånga svenskar steriliserar sig. En klar majoritet är män. Säfflebon Malin, 34, är en av de ännu relativt få kvinnor som valt att sätta stopp för sin fertilitet.– Jag vill att kvinnor som är i en situation liknande min ska veta att alternativet finns. För mig har det varit en befrielse. Foto: Jessica Gow

Läs hela artikeln här:

Malin har steriliserat sig: ”en befrielse”

Stort bråk på skola med både vuxna och elever

Under tisdagseftermiddagen larmades polisen om ett bråk på Tegnérskolan i Säffle där flera elever – och vuxna, ska vara inblandade. En elev fick uppsöka sjukhus. Orsaken till tisdagens bråk ska enligt skolans rektor vara en konflikt som kvarstår från ett slagsmål i Säffle under helgen.
Under tisdagseftermiddagen larmades polisen om ett bråk på Tegnérskolan i Säffle där flera elever – och vuxna, ska vara inblandade. En elev fick uppsöka sjukhus. Orsaken till tisdagens bråk ska enligt skolans rektor vara en konflikt som kvarstår från ett slagsmål i Säffle under helgen. Foto: carolina schutzer

Läs hela artikeln här:

Stort bråk på skola med både vuxna och elever

Simons loppis bäst i Sverige: Här finns ”allt”

Allt om resor har utsett Simon Anderssons loppis i Långserud till Sveriges bästa loppmarknad.
Allt om resor har utsett Simon Anderssons loppis i Långserud till Sveriges bästa loppmarknad. Foto: Kjell Olsson

Läs hela artikeln här:

Simons loppis bäst i Sverige: Här finns ”allt”

BILDEXTRA: Bilar och motorcyklar i imponerande kortege

En imponerande kortege bestående och snygga bilar och läckra motorcyklar blev startskottet för Trafikens dag vid Medis i samband med lördagens vårmarknad.
En imponerande kortege bestående och snygga bilar och läckra motorcyklar blev startskottet för Trafikens dag vid Medis i samband med lördagens vårmarknad. Foto: Claes Österman

Läs hela artikeln här:

BILDEXTRA: Bilar och motorcyklar i imponerande kortege

Nu öppnar restaurang Fyren med nya ägare: ”En så otroligt vacker plats”

Nu är det dags för restaurangparet Rebecca Svenhage och Markus Enocksson från Åmål att öppna sin nya verksamhet på restaurang Fyren på Duse Udde. På tisdag slår de upp sina portar för första gången och en sommar med mat och underhållning är att vänta.
Nu är det dags för restaurangparet Rebecca Svenhage och Markus Enocksson från Åmål att öppna sin nya verksamhet på restaurang Fyren på Duse Udde. På tisdag slår de upp sina portar för första gången och en sommar med mat och underhållning är att vänta. Foto: Nathalie Forsström

Läs hela artikeln här:

Nu öppnar restaurang Fyren med nya ägare: ”En så otroligt vacker plats”

BILDEXTRA: Första kvällen på festivalen Powerstage

På fredagskvällen drog årets upplaga av festivalen Powerstage igång. Restaurang Galna Tuppen och Ljudmakaren gör i år en gemensam satsning på en tvådagarsfestival.
På fredagskvällen drog årets upplaga av festivalen Powerstage igång. Restaurang Galna Tuppen och Ljudmakaren gör i år en gemensam satsning på en tvådagarsfestival. Foto: Nathalie Forsström

Läs hela artikeln här:

BILDEXTRA: Första kvällen på festivalen Powerstage

Stjärnan rörd när hon fick höra om sina rötter i Säffle

Tisdagen den 24 november 1998 kunde Svenska Dagbladet presentera ett genealogiskt scoop. Det var rätt försiktigt placerat i familjesidans pågående serie om släktforskning. Under rubriken ”Kändisar med svenska anor” berättade Bo Lindwall om Buzz Aldrin, Ray Bradbury, Michelle Pfeiffer och William Rehnquist. Men också om Julia Roberts – och om hennes rötter från By socken.
Tisdagen den 24 november 1998 kunde Svenska Dagbladet presentera ett genealogiskt scoop. Det var rätt försiktigt placerat i familjesidans pågående serie om släktforskning. Under rubriken ”Kändisar med svenska anor” berättade Bo Lindwall om Buzz Aldrin, Ray Bradbury, Michelle Pfeiffer och William Rehnquist. Men också om Julia Roberts – och om hennes rötter från By socken. Foto: Jordan Strauss

Läs hela artikeln här:

Stjärnan rörd när hon fick höra om sina rötter i Säffle

Missa inte heller:

LISTA: Så mycket tjänar Säffles kommuns cheferFastighetsmiljardär köper skog i Säffle för 10,7 miljonerFaktura till dödsbon upprör många: ”Rena bluffen”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDuse UddeGraviditetHusdjurKärnkraftLångserudLjudmakarenLoppmarknaderMusikfestivalerNöje/KulturRestaurangerSäffleSäffle-TidningenSläktforskningTatueringarTegnérskolan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.