Hoppa till huvudinnehållet

Viken förstärker från Säffle inför hösten – senast i Mallbacken

Publicerad:
Säffletjejerna Adina Jansson och Åsa Olsson förstärker Viken inför höstsäsongen i division 2.
Säffletjejerna Adina Jansson och Åsa Olsson förstärker Viken inför höstsäsongen i division 2. Foto: Per Bäckström

Säffletjejen Adina Jansson, med meriter från Elitettan och ungdomslandslag, har efter ett kortare uppehåll valt att snöra på sig fotbollskorna igen i Vikentröjan. Även Åsa Olsson från Säffle förstärker inför hösten.

Adina Jansson var med Säffle SK i division 1, har meriter från ungdomslandslagen och var en period även utlånad till AIK.

Hon kommer närmast från Mallbacken i Elitettan, men har inte spelat under våren. Nu är hon klar för Viken och gjorde sin första match i den ljusblå tröjan under DM-finalen i onsdags.

– Det är riktigt roligt att vara tillbaka igen och i Viken har jag flera vänner sedan tidigare. Skönt att komma till ett spelande lag helt enkelt, vi rullar bollen efter backen och släpper man den kommer den tillbaka säger hon.

Viken har ytterligare ett nyförvärv från Säffle inför hösten, Åsa Olsson. Hon kom lite tidigare och har hunnit göra två seriematcher för Åmålslaget. Även hon var med i DM-finalen.

Under sin utbildning i Lund spelade Åsa Olsson i Södra Sandby i division 1 och hon har även spelat för Torsby IF. Åsa Olsson är en tuff och slitstark ytterback som gärna följer med upp i anfall men samtidigt aldrig slarvar i defensiven.

Artikeltaggar

Adina JanssonAIKÅsa OlssonElitettanFotbollIF VikenMallbackenNyförvärvSäffleSäffle SKSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.