Hoppa till huvudinnehållet

Medaljregn över Säffle

Publicerad:
Per-Anders Lander, till vänster, och Alf Sundfeldt, till höger, tog medaljer under helgens Guldcup i Sunne. I mitten Christian Gustafsson. Bilden är tagen vid en tidigare upplaga av tävlingen.
Per-Anders Lander, till vänster, och Alf Sundfeldt, till höger, tog medaljer under helgens Guldcup i Sunne. I mitten Christian Gustafsson. Bilden är tagen vid en tidigare upplaga av tävlingen. Foto: "Privat"

Fryksdalens PK i Sunne bjöd i helgen in till årets Guldcup i pistolskytte. Elva skyttar från Säffle PK gjorde sin klubb stolta genom många bra resultat i en mängd olika klasser.

Guldcupen är en tävling särskilt avsedd för de skyttar som ingår i årets så kallade guldklubb, det vill säga de som skjutit 50 poäng och deltagit i tävlingen under de senaste åren. Årets upplaga fick några nya deltagare från de medverkande klubbarna, men tyvärr ingen ny från Säffle PK.

Dagens högsta resultat stod Fredrik Pherson, Vetlanda PK, för med sina 292 poäng i klassen C3.

I Guldcupsfinalen hade sju skyttar som chans att ta hem vandringspriset som medlemmarna i Guldklubben tävlar om. För att ta hem priset måste man vinna finalen och dessutom ha uppnått minst 60 poäng. Det skulle bli en spännande historia; när de tre finalserierna var skjutna blev det särskjutning mellan Säffles Per-Anders Lander och Fredrik Pherson. Per-Anders hade då 77 poäng och stor chans att ha hem vandringspriset, men det var istället Fredrik som drog det längsta strået.

Fina prestationer

Säffleskyttarna tog hem flera medaljer, både individuellt och i lag. Pernilla Lander Nordin tog hem en trippel, tätt följd av brorsan Simon, då de ingick i det segrande laget och var etta respektive tvåa i både B2 och C2. I B2 var Petter Sundfeldt trea och i C2 la Martin Dagobert beslag på tredjeplatsen, tätt följd av Petter Sundfeldt. Petter tog dessutom hem segern i A2 och Sara Vilagos la beslag på tredjeplatsen. I A3 slutade Alf Sundfeldt femma.

Elin Dagobert var enda deltagare i juniorklassen och presterade mycket bra: hennes 272 poäng hade räckt till familjeduell om tredjeplatsen i C2 eller en andraplats i D2. Även i yngre veteranklassen blev det medalj för klubben genom Alf Sundfeldts andraplats. Brons blev det för Per-Anders Lander i B3.

Vinnarfamilj

I lagtävlingen segrade Säffle PK 1 genom Simon, Pernilla och Per-Anders Lander på 842 poäng, före Fryksdalens PK 1 på 840 poäng och Fryksdalens PK lag 2 på 816 poäng.

I helgen är det Säffle PK:s tur att stå värd för en inte bara en, utan två tävlingar. Trätäljasnabben går av stapeln på lördag, och på söndag är det dags för Trätäljaträffen. Snart stundar också SM i sportskytte för Simon, Pernilla och Per-Anders Lander samt Elin Dagobert. Då är det mot Öckerö man styr kosan.

Marina Drake

Karin Lander

Resultat

B2

1. Pernilla Lander Nordin, Säffle PK 270 p 2. Simon Lander Nordin, Säffle PK 269 p 3. Petter Sundfeldt, Säffle PK 261 p

B3

1. Morgan Sandin, Sandhems PK 284 p

2. Lennart Carlsson, Fryksdalens PK 283 p 3. Per-Anders Lander, Säffle PK 283 p 8. Alf Sundfeldt, Säffle PK 278 p

C2

1. Pernilla Lander Nordin, Säffle PK 282 p 2. Simon Lander Nordin, Säffle PK 276 p 3. Martin Dagobert, Säffle PK 272 p 4. Petter Sundfeldt, Säffle PK 271 p 7. Anders Alegod, Säffle PK 262 p 11. Joakim Nystedt, Säffle PK 247 p

C3

1. Fredrik Pherson, Vetlanda PK 292 p

2. Jan-Olof Danielsson, Älvdalens PK 290 p 3. Lars Myrberg, Nynäshamn SKF 287 p 5. Per-Anders Lander, Säffle PK 284 p

Vet y

1. Lars Dahlström, Fryksdalens PK 282 p

2. Alf Sundfeldt, Säffle PK 280 p

3. Tommy Myrén, Charlottenbergs PK 278 p

Jun

1. Elin Dagobert, Säffle PK 272 p

A2

1. Petter Sundfeldt, Säffle PK 264 p

2. Finn Stridbo, Transtrands PK 262 p

3. Sara Vilagos, Säffle PK 257 p

6. Joakim Nystedt, Säffle PK 214 p

A3

1. Niklas Ahlén, Fagersta PSK 279 p

2. Lars Myrberg, Nynäshamn SKF 276 p

3. Armas Herjeskog, Storfors PK 270 p

5. Alf Sundfeldt, Säffle PK 265 p

D2

1. Johanna Granqvist, Fryksdalens PK 278 p 2. Katarina Carlsson, Fryksdalens PK 263 p 3. Annica Aronsson, Örebro PSSK 263 p 4. Sara Vilagos, Säffle PK 261 p 6. Karin Lander, Säffle PK 232 p

Lag

1. Säffle PK 1: Simon, Pernilla och Per-Anders Lander 842 p 2. Fryksdalens PK 1: Lars Dahlström, Jörgen Persson, Lennart Carlsson 840 p 3. Fryksdalens PK 2: Johanna Granqvist, Leif Hoffmann, Evert Johansson 816 p 4. Säffle PK 2: Elin och Martin Dagobert, Sara Vilagos 805 p 6. Säffle PK 3: Alf och Petter Sundfeldt, Joakim Nystedt 765 p

Artikeltaggar

MedaljerPer-Anders LanderPistolskytteSäffleSäffle PKSkytte

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.