Hoppa till huvudinnehållet

Lilla Bandet, vilket säkert kort de är!

Publicerad:
Lilla Bandet - Ulrika Claesson och Johan Pettersen - gjorde succé på Silvénska villans lördagskafé.
Lilla Bandet - Ulrika Claesson och Johan Pettersen - gjorde succé på Silvénska villans lördagskafé. Foto: Kurt Karlsson

Silvénskas lördagskafé hade bjudit in Lilla Bandet från Färgelanda som underhållare i lördags. Det var inte helt fel, de är ju gamla bekanta.

Det var meningen att kaféet skulle var utomhus, men med tanke på den osäkra väderleken så vågade vi inte chansa, då Lilla Bandet hade ett keyboard som inte tål så mycket fuktighet. Även om vi hade chansat, så var det blött i gräset att alla fötter blivit våta. Bandet hade gästat oss tidigare och gjort succé, detta gjorde att vi hade oss att vänta en anstormning av kaffegäster, vilket verkligen besannades. Att träffa bekanta, dricka kaffe, prata och lyssna på god musik stod på önskelistan hos alla.

Det var musik som vi alla kände igen. Många av våra duktiga trubadurer och musiker var representerade: där kom Evert Taube förstås, många av Sven-Ingvars topphits (finns det något som heter så?) samt lite rock ’n roll, hela registret fylldes och gästerna njöt. En del av programmet innehöll allsång. Det var glädjande att höra hur alla stämde upp och sjöng, men vem kan sitta tyst när de spelade Rosa på bal, en visa som Evert Taube skrev 1940. Sjösala vals fick publiken till uppgift att sjunga allsång till, även denna är en Evert Taube-skapelse men kuriöst nog var det Sven-Olof Sandberg som sjöng in den först år 1941, året innan upphovsmannen. Det kom också Sven-Ingvars-låtar, Börja om från början från 1988 och Jag ringer på fredag från 1967. Även starten på rockeran blev representerad genom Bill Hailey and the Comets jättehit Rock around the clock, eller som den ursprungligen heter: We’re gonna rock arond the clock tonight, en låt som skrevs 1952 eller 1953 av Max C. Freedman och James E. Myers. Det var en talrik skara med kaffegäster som kom; vi räknade till över åttio gäster som fick trängas, men det gick bra att knö ihop sig. Med den värmen som publiken utstrålade var det synd att det inte var vinter och kallt, för då hade vi kunnat dra nytta av värmen i stugan. Men vem vet, de kanske kommer tillbaka.

Silvénska villans lördagskafé är ofta fullsatt och helgens upplaga var inget undantag.
Silvénska villans lördagskafé är ofta fullsatt och helgens upplaga var inget undantag. Foto: Kurt Karlsson

Lilla Bandet är verkligen litet: det består av två personer. Det var hon som sjöng, Ulrika Claesson - även kallad ”primadonnan” - och hennes musikant, Johan Pettersen, som spelade keyboard. De berättade att de hade startat Lilla Bandet 2012 och hade spelningar på äldreboende och för föreningar. De spelar även dansmusik i mindre omfattning. Efter att både kaffet och musiken tagit slut - fel av mig, kaffet tar aldrig slut på Silvénskas lördagskafé - så var det dags att avsluta det hela med att informera om Hantverksmässan på övervåningen och att Anders Falk sålde Sven-Erik Dahlström bok Minnesstenen som ljuger. Nästa lördag är det gruppen Nordix från Årjäng som gästar Silvénska villans lördagskafé. Jag hoppas att vi ses då. Ha det så bra.

Kurt Karlsson

Artikeltaggar

AllsångAnders FalkÅrjängEvert TaubeFärgelandaJames E. MyersKonserterKurt KarlssonMusikRockSven-IngvarsSven-Olof Sandberg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.