Hoppa till huvudinnehållet

Samuel var en god förvaltare

Publicerad:
Glenn Antonsson, pastor i Säffle Pingstkyrka.
Glenn Antonsson, pastor i Säffle Pingstkyrka. Foto: privat

LÄS 1 Sam. 12:1-5

Samuel sade till Israel…… jag är gammal och grå. Jag har varit er ledare från min ungdom ända till denna dag (1 Sam. 12:1, 2.)

Samuel var Guds man. Allt sedan han som pojke gjorde tjänst inför Herren under Eli. Där hade Gud kallat Samuel och han svarade ”Här är jag”. Åren hade gått. Han hade varit trogen sin Gud och Gud hade varit trofast mot honom. Nu gör han räkenskap för det sätt på vilket han förvaltat livets gåva. Han har vandrat inför Herren och inte vacklat. Han ställer frågor till folket om han inte varit redbar i all sin vandel: Har jag tagit någons oxe? Har jag förtryckt någon eller utövat våld mot någon? Har jag tagit mutor av någon? Och folket svarade: ”Du har icke förtryckt oss, du har icke utövat våld mot oss” Samuel var en god man och en rättfärdig domare.

Det är stort när en människa kan säga att hon vandrat på Guds vägar från sin ungdom. Vi behöver fler sådana i dag. Men skall vi få sådana människor så måste det bli fler som likt Samuel ger sina liv åt Gud i sin ungdom. Men det är dock aldrig försent att börja tjäna Gud med den gåva/de gåvor du har fått att förvalta av Herren. Du kan börja idag om du inte har gjort det förut. Och en dag när du skall göra räkenskap inför Gud skall du kunna säga: ”Jag har vandrat med Gud, och förvaltat mitt pund”

Vi beder: Vår Fader, vi tackar dig för goda och ärliga människor, som överlåter sina liv till dig och inte vänder tillbaka. Hjälp oss hålla fast vid dig och kallelsen du gett oss, idag och alla dagar till livets slut. I Jesu namn. Amen

Glöm inte: ”Ett liv som brukas i Herrens tjänst är ett rikt liv”

Jag vill önska dig en fortsatt bra sommar och Guds rika välsignelse!

Glenn Antonsson Pastor Pingstkyrkan

Artikeltaggar

Etik och religionGåvorGudIsraelSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.