Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Säffle SK

Publicerad:
Det blev en tung förlust för Säffle SK - Ferdinand Fon Fru stod för Säffles enda mål (arkivbild)
Det blev en tung förlust för Säffle SK - Ferdinand Fon Fru stod för Säffles enda mål (arkivbild) Foto: Claes Österman

I söndags var det dags för Säffle SK att möta Stenungsunds IF i en division 2-match på bortaplan. Det är ett lag som ligger högre upp i tabellen men som kämpat med formen den sista tiden. Förhoppningen var att få med sig tre poäng hem, men så blev det tyvärr inte.

Hemmalaget startade matchen aggressivt och pressade högt på alla positioner. Säffle fick en tuff start och skapade bara lite halvchanser. Men precis när SSK började få mer kontroll på uppspelen och började komma in i matchen gjorde Stenungsund 1-0.

Efter målet ryckte SSK upp sig spelmässigt och har bud på flera mål, speciellt på hörnor skapas det lägen - men den sista lilla turen saknas. SIF faller tillbaka och spelar lägre och spelar mer på kontring och i försvarssituationerna finns en del frågetecken som skapar utrymme för SSK att komma igenom. Sista delen av halvlek tar hemmalaget över spelet och gör också 2-0.

Andra halvlek är knappt fem minuter gammal innan Stenungsund gör 3-0. Från i princip ingenstans, gör Ferdinand von Fru 3-1. Ett skott eller inlägg från kortlinjen lobbar SIF målvakt, och det skapar lite hopp till bortalaget.

Under kommande period tar SSK fatt i spelet och skapar halv och kvartschanser men inget hotande. 4-1 kommer istället mot slutet och det känns som en jämn match som slutar med för stora siffror.

Säffle SK spelar sin nästa match hemma på Sporthälla den 19 augusti. Motståndet står IK Gauthiod för.

MATCHFAKTA

Stenungsunds IF - Säffle SK (4-1)

9’ 1-0 Linus Andersson

32’ 2-0 Linus Åvall, nickmål

51’ 3-0 Linus Andersson

57’ 3-1 Ferdinard Fon Fru

85’ 4-1 Tim Stolt Hermansson

Artikeltaggar

FotbollIK GauthiodSäffleSäffle SKSlottsbrons IFStenungsundStenungsunds IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.