Hoppa till huvudinnehållet

Första träningen på Säffle Floorball Arena är gjord: ”Gick långt över förväntan”

Publicerad:
Planen är klar och första träningen på utearenan för innebandy är gjord - damlaget var först ut.
Planen är klar och första träningen på utearenan för innebandy är gjord - damlaget var först ut. Foto: Carolina Schützer

Skyfallet som föll över Säffle i början av förra vecka satte stopp på arbetet av utomhusplanen vid Höglunda. Men med bättre väder så kunde man fortsätta enligt planen. Så under fredagseftermiddagen kunde Säffle SK Innebandy:s damer kliva på och testa Värmlands första utomhusarena för innebandy.

– Det funkade superbra - det var inte en enda negativ sak med planen så det var jätteroligt. Enda lilla green var att när det blåser väldigt så hade sargen en tendens att ramla några gånger - så där får vi försöka hitta någon lösning. Men annars gick det långt över förväntan. Jag var lite rädd att de skulle säga ”nja, det här var väl inte så väldigt”. Men alla tyckte att det var så himla roligt - fantastiskt kul, säger Fredrik Reuter, Sektionsansvarig för Säffle SK Innebandy.

Fredrik Reuter, Sektionsansvarig för Säffle SK Innebandy, och även tränare för damlaget, är mycket nöjd med den nya utearenan.
Fredrik Reuter, Sektionsansvarig för Säffle SK Innebandy, och även tränare för damlaget, är mycket nöjd med den nya utearenan. Foto: Carolina Schützer

Damerna var först ut

Planen är ”spelklar” men det återstår en del arbete med själva arenan. Man kommer därför att hålla planen låst innan allt är klart, men för de lag som vill testa på att spela ute så finns möjligheten.

– Vi är ju inte helt klara än, det ska upp skyltar och lite andra kringsaker - dessutom är det lite jobb med själva golvet kvar. Därför har vi inte öppnat upp planen för vem som helst, utan vi testtränar med de aktiva innebandyspelarna - lite provspel. Det blir ju mycket roligare när det är helt klart, det ramar in det på helt annat sätt.

Damerna var som sagt först ut att testa den nya utomhusplanen. Men strax är det även dags för herrlagen som ska igång snart. Ungdomslagen kommer nog igång i början av september.

– Hittills är det bara damerna som har varit på och spelat. De tyckte att det var kul att få vara först ut och tyckte de var så häftigt att spela utomhus. Så det var en bra start. Det är ju kul att det nya damlaget får ”inviga” spelet på den nya planen, och nu får vi försöka få dit de andra lagen också naturligtvis.

”De tyckte att det var kul att få vara först ut och tyckte de var så häftigt att spela utomhus.”
”De tyckte att det var kul att få vara först ut och tyckte de var så häftigt att spela utomhus.” Foto: Carolina Schützer

Hur funkade första träningen?

– Golvet funkade så bra - över förväntan. Vi som har varit med i det här har varit lite oroliga för hur det ska bli. Men det blev ju så himla bra.

Är det något särskilt som gäller för planen?

– Ja, den är ju lite speciell. Men är det regn så att det är blött på planen så är det spelförbud. Vi märkte när vi lade golvet också - det är som att spela på blött golv inomhus - det är direkt farligt. Det är någonting som vi måste ha med oss - även om man är sugen på att spela, så får man faktiskt vänta tills det är torrt.

– Sedan är det inneskor som gäller för den här planen och det är enbart innebandy som får spelas på planen just nu. Det är så det får vara till en början i alla fall - vi vill ju inte att golvet ska förstöras. Det ska sitta skyltar uppe om detta, men de har tyvärr inte kommit ännu - vi hoppas de kommer snart.

Den officiella invigningen av arenan kommer ske fredagen den 8 september.
Den officiella invigningen av arenan kommer ske fredagen den 8 september. Foto: Carolina Schützer

Invigning med ”Innebandyns dag”

Den officiella invigningen av arenan kommer ske fredagen den 8 september då Säffle SK, tillsammans med Värmlands innebandyförbund, anordnar ”Innebandyns dag”.

– Vi håller alla tummarna på att det är fint väder den 8 september. Det kommer även representanter från Svenska Innebandyförbundet i Stockholm också - de tycker det är så spännande med att den första ”Folksportens arena” är uppe. Vi ska försöka göra den fredagen till något väldigt bra tillsammans.

Artikeltaggar

InnebandySäffleSäffle SKSportSvenska InnebandyförbundetTräningVärmlands Innebandyförbund

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.