Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad Poker run-debut: ”Väldigt nöjda”

Publicerad:
I lördags arrangerades en familjedag och bilträff på Majorskullen i Värmlandsbro.
I lördags arrangerades en familjedag och bilträff på Majorskullen i Värmlandsbro. Foto: Diana Dragic
I lördags var det familjedag och bilträff på Majorskullen i Värmlandsbro.
I lördags var det familjedag och bilträff på Majorskullen i Värmlandsbro. Foto: Privat

Under helgen anordnades en familjedag på Majorskullen i Värmlandsbro. Dagen bjöd på många olika aktiviteter för barnen samt dagens stora dragplåster – Poker run för bilentusiaster.

Poker run kan beskrivas som ett slags kortspel på hjul. Det är vedertagen sedan lång tillbaka, men Majorskullen upplaga hade sina egna regler och även om det kom färre bilar än väntat, är arrangörerna Urban Fredriksson och Stefan Byqvist väldigt nöjda med dagen och antalet besökare.

– Vi hade 17 bilekipage och mycket besökare hela dagen. Det måste ha rört sig om ett par hundra på området hela tiden och bland dem vår eminente Europaparlamentariker Charlie Weimers, så vi är väldigt nöjda!

Rutten

Rutten, som tidigare varit hemlig, gick från skolan i Värmlandsbro och gick mot kyrkan i Liljedal, där första pokerstationen fanns. Därifrån fortsatte ekipagen genom Borgvik och vidare till Nysäter och Annelund. Målgången och slutstationen var vid Majorskullen. Totalt skulle deltagarna dra fem kort under resans gång, och den med bäst hand vid slutet vann - och vinnaren blev Charlie Weimers.

– Hans dotter drog otroligt nog fyra ess, berättade Urban och Stefan.

Vad fick ni för respons av deltagarna?

– Det har varit väldigt bra respons! Det var ju fri startavgift till racet, men trots det fick vi in 2 500 kronor som ska skänkas till välgörande ändamål. Det enda som vi har fått feedback på är att rutten var i det längsta laget. Nu var 6 mil lång och tanken bakom det var ju att deltagarna skulle få sig en fin tur i det sköna vädret, men vi kortar nog ner den lite till nästa gång.

Samarbetat

En policy som arrangörerna har haft inför evenemanget är att dels få ut folk till landsbygden, dels samarbeta med lokala aktörer. Hudson Bay var på plats och tillhanda höll flera aktiviteter för barnen, alla sponsorpriser kommer från lokala företag och Majorskullen är hyrd av VSK.

– Vi är jättenöjda och det har verkligen varit över förväntan! Den här anläggningen ska användas oavsett om det är polistiska partier eller inte. Huset ska inte stå tomt, sade Tommy Hedlund, ordförande i VSK.

  • Pokerrun 2023
    Pokerrun 2023 Foto: Privat
  • Pokerrun 2023
    Pokerrun 2023 Foto: Privat
  • Pokerrun 2023
    Pokerrun 2023 Foto: Privat

Hoppborg, mekanisk tjur, poängfotboll, pilkastning samt gratis godis och glass till barnen, var några av de aktiviteter som erbjöds under lördagen och som uppskattades mycket av de besökande barnfamiljerna.

– Det blev väldigt lyckat, sade Urban och Stefan.

Vill normalisera sitt parti

Även om familjedagen och bilracet arrangerades huvudsakligen privat av Urban och Stefan, har det funnits en viss politisk agenda.

– Vi samarbetar ju med SD-motor i Värmland så en del i detta är också att vi vill synas och normalisera partiet. Vi har dock varit diskreta med flit för att folk ska komma.

Fick ni några kommentarer kring det från besökare?

– Nej, och inte från de företag där vi efterfrågade sponsring heller. Däremot vill de ju inte stå med som sponsor på grund av att de är politiskt oberoende och det är ju helt okej, säger Stefan.

– Det ska ju inte spela någon roll vem som står bakom, så länge det är ett bra arrangemang, säger Urban.

Blickar framåt

Med en minst sagt lyckad debut i ryggen, siktar ni arrangörerna på ytterligare ett Poker run nästa år – då förhoppningsvis lite större.

– Vårt mål är att göra det här igen nästa år. Vi har rådfrågat klubben i Karlstad som haft ett liknande koncept. För dem hade det gått från 13 deltagare till 52 på ett år, så vi tror och hoppas att det kommer sprida sig även här, avslutar Urban och Stefan.

Artikeltaggar

Charlie WeimersHudson BayNöje/KulturPokerSäffleSpelTommy HedlundVärmlands länVärmlandsbro

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.