Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnregissör till Säffleoperan – regisserar fartfyllda Kinky Boots

Publicerad:
Regissören Ronny Danielsson är aktuell för Säffleoperan i höst. Arkivbild.
Regissören Ronny Danielsson är aktuell för Säffleoperan i höst. Arkivbild. Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Säffleoperan anlitar en stjärnregissör för höstens stora musikalsatsning, Kinky Boots, med premiär den 7 oktober.

”Säffleoperan kan för fjärde året i rad presentera en Sverigepremiär som semiprofessionellt teaterhus, nämligen Kinky Boots. Dessutom kan vi stolt presentera att stjärnregissören Ronny Danielsson kommer regissera föreställningen”, skriver operahuset i ett utskick inför en kommande pressträff.

Ronny Danielsson är baserad i Malmö och har regisserat en lång rad stora uppsättningar, inte minst av välkända musikalklassiker, som Jesus Christ Superstar och Sound of Music, på stora scener runtom i Sverige.

Senast har han regisserat Funny Girl på Malmö opera och Argbiggan på Shakespearefabriken i Vadstena.

Längre tillbaka har han även anlitats av Wermland opera och regisserade då Jekyll & Hyde samt Lloyd Webbers ”Sunset Boulevard”.

Nu återkommer han till Värmland för att i Säffle regissera en glittrande musikal, där musiken är skriven av poplegenden Cyndi Lauper.

”Räkna med en fartfylld musikal med stor show, mycket humor och härlig musik” skriver Säffleoperan löftesrikt.

Premiären är spikad till den 7 oktober.

Artikeltaggar

FöreställningarJulian Lloyd WebberMalmöMusikMusikalerNöje/KulturOperaPremiärerRonny DanielssonSäffleSäffleoperanTeaterVärmland

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.