Hoppa till huvudinnehållet

Caroline vill hjälpa Holgers efter skadegörelsen – startar insamling

Publicerad:
Caroline Sandh blev upprörd efter skadegörelsen - startade insamling för att hjälpa Holgers.
Caroline Sandh blev upprörd efter skadegörelsen - startade insamling för att hjälpa Holgers. Foto: Privat

Skadegörelsen mot Holgers konditori har upprört många Säfflebor. De flesta av oss blir nog irriterade, tänker bara ”varför?”, och ägnar Holgers en extra tanke. Men Caroline Sandh från Säffle tog det snäppet längre - hon startade en insamling.

Det var på Carolines initiativ som det under dagen idag, torsdag, startades in insamling för att försöka hjälpa Holgers konditori en bit på vägen.

– Jag såg i tidningen att de hade kommit till jobbet med den starten igår, och då blev jag riktigt arg och ledsen över att man kan göra så. Holgers ligger en varmt om hjärtat, och jag tror att alla, precis som jag vill att det ska finnas kvar, berättar hon.

Caroline är själv en återkommande Holgerskund, och fick lite ont i hjärtat när hon läste vidare och insåg att de även stod för andra utgifter som de behövde fixa - som kylbänkarna.

– Då tänkte jag ”varför ska de stå och slita med det”.

Hon försökte höra runt lite hur man gör lättast för att starta en insamling - hon hade ju sett att andra gör det, men frågan var hur gör man?

– Det slutade med att jag mailade Holgers och förklarade vad jag tyckte och tänkte om det de råkat ut för - och att jag ville försöka starta en insamling för att hjälpa dem. Så jag undrade om de kunde lämna ut ett swishnummer så att det kommer direkt till dem.

Caroline berättar att Holgers blev jätteglada för omtanken, men att hon inte behövde göra det. De svarade att om hon ändå kände att hon ville försöka, så var det tacksamt med bidrag för självrisken, som ligger på 10.000 kronor.

– Jag tycker inte det ska drabba dem så.

Tror du att folk kommer att ställa upp?

– Jag får känslan av det - jag hoppas det räcker så långt det går. Några kronor här och och där så blir det en stor summa - man gör det man kan. Det lilla i de stora. Jag hoppas folk ställer upp och hjälper till.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKonditorierSäffleSkadegörelse

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.