Hoppa till huvudinnehållet

Djungeldjur från Kulturskolan på skolturné

Publicerad:
Kulturskolans lärare Moa Widing, Emma Tobiasson, Oskar Svanström, Malin Axelsson, Henrik Johansson Kall och Sofia Holt har varit ute på skolturné.
Kulturskolans lärare Moa Widing, Emma Tobiasson, Oskar Svanström, Malin Axelsson, Henrik Johansson Kall och Sofia Holt har varit ute på skolturné. Foto: Nathalie Forsström

Snart drar Kulturskolan igång sin höstverksamhet. En rad kurser inom både dans, musik, sång och bild ska dra igång. Terminen började med att Kulturskolans lärare åkte ut på turné till kommunens grundskolor.

Sofia Holt undervisar i bild på Kulturskolan.
Sofia Holt undervisar i bild på Kulturskolan. Foto: Nathalie Forsström

Klädda som djungeldjur spelade, sjöng och underhöll de barnen samtidigt som de visade upp sin verksamhet.

Kulturskolan har bjudit eleverna på en show där alla har fått vara delaktiga. Det har varit välkända låtar där publiken fått sjunga med och svara på frågor. Genom en låt fick barnen lära sig att det går att trumma på nästan vadsomhelst, till och med en stol eller en boll. Djungeltemat gick som en röd tråd genom föreställningen.

Utklädda till djur har Kulturskolans lärare varit ute på turné.
Utklädda till djur har Kulturskolans lärare varit ute på turné. Foto: Nathalie Forsström

Visa verksamheten

Turnén genomförs varje år som ett sätt att visa upp Kulturskolans alla olika verksamheter. Under veckan hålls även två öppet hus, ett i tisdags och det andra tillfället är ikväll, torsdag.

Kulturskolans kurser riktar sig till alla från tre år. I huvudsak är det barn och unga som deltar i Kulturskolans kurser.

– Vuxna får också vara med i mån av plats, säger Malin Axelsson.

Malin Axelsson visade att man kan trumma på nästan vadsomhelst.
Malin Axelsson visade att man kan trumma på nästan vadsomhelst. Foto: Nathalie Forsström

Prova på

Tanken med ett öppet hus är att visa upp verksamheten och låta barn komma och prova på.

– Man kan komma och titta och ställa frågor, man kanske behöver hjälp med ansökan, säger Malin.

Med sig på turnén hade hon Emma Tobiasson, Henrik Johansson Kall, Oscar Svanström, Moa Widing och Sofia Holt, alla klädda som olika djungeldjur.

På Kulturskolan i Säffle kan man gå kurser, bland annat för att lära sig spela instrument. Det finns brass, ensemble/orkester, gitarr, piano, slagverk, stråk och träblås. Det finns också kurser i dans, studio, sång.

Artikeltaggar

DansMalin AxelssonMusikSäffleSäffle KulturskolaSång

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.