Hoppa till huvudinnehållet

Skördefesten ställs in – men några stationer håller öppet

Publicerad:
Arkivbild. Det blir ingen Skördefest på Värmlandsnäs i år.
Arkivbild. Det blir ingen Skördefest på Värmlandsnäs i år. Foto: Carolina Schützer

Nästa helg, den 2-3 september skulle årets Skördefest på Värmlandsnäs ha ägt rum. Nu meddelar arrangörerna att årets upplaga av folkfesten ställs in.

Anledningen är de stora mängder regn som har kommit den senaste tiden. Det är blött och åkrar och gräsvallar är mer än mättade på vatten. Därför har nu arrangörerna tagit beslut om att ställa in årets upplaga av Skördefesten.

– Det känns jättetråkigt och tufft. Många som har förberett, bakat, köpt in grejer. Vill ändå tänka på att det ska komma mycket regn vill vi inte riskera att det är massa bilar som kör fast på åkrarna, säger Louise Eriksson, kontaktperson för Skördefesten.

Jubileumsår

Arrangören tog beslutet om att ställa in årets Skördefest på onsdagskvällen. Allt regn har ställt till det och det är svårt att ta emot så många besökare som läget är nu.

– Vi hoppades länge på att det skulle hinna torka upp, säger Louise Eriksson.

Årets upplaga av Skördefesten skulle innehålla ett extra påkostat program med anledning av att Skördefesten i år skulle ha firat 20-årsjubileum. Bland annat skulle Wincent från tv-programmen Farmen och Torpet ha deltagit i programmet med tävlingen Farmenspelen. Nu tvingas man dock ställa in hela arrangemanget.

Nu hoppas man på bättre förutsättningar nästa år.

– Jag hoppas verkligen att vi kan fixa det nästa år, säger Louise Eriksson.

Några stationer öppna

Trots att Skördefesten är inställd meddelar Grön Ko på sin Facebook-sida att flera stationer väljer att ha öppet den aktuella helgen.

Grön Ko firar 15-årsjubileum med Skördemarknad lördagen den 2 september. En rad utställare och matproducenter kommer att finnas på plats. Även Sagagården, Södra Skane gård och Restaurang Ekenäs. Anna-Karin Karlsson som driver Karins rost och rosor skulle egentligen ha varit på en av stationerna. Nu har hon tänkt om och kommer att hålla öppet sin verksamhet i Värmlandsbro på lördagen, den 2 september. Hon har även bjudit in flera utställare som kommer att vara där.

Artikeltaggar

Nöje/KulturRegnSkördefestenVäderVärmlandsnäs

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.