Hoppa till huvudinnehållet

”Sprunget ur kvinnohänder” – tio kvinnor ställer ut tillsammans på Galleri 2

Publicerad:
Tio kvinnor ställer ut tillsammans på Galleri 2. Marianne Wenneberg är en av utställarna.
Tio kvinnor ställer ut tillsammans på Galleri 2. Marianne Wenneberg är en av utställarna. Foto: Carolina Schützer

Tio stycken kvinnor ställer tillsamman ut sina alster på Galleri 2 – vernissage sker på lördag. Utställningen heter ”Sprunget ur kvinnohänder”.

– Vi funderade lite på vad vi skulle göra framöver, och då kom idén upp med att vi kanske skulle göra en utställning med bara kvinnor – och på den vägen är det. Nu är vi tio stycken kvinnor som har en samlingsutställning tillsammans, säger Marianne Wenneberg, Galleri 2, som också är en av utställarna.

Utställningen består av tio konstnärers verk: Marianne Andersson, Veronika Andersson, Eiwor Friedel Eriksson, Eva Erixon, Niparak Lindström, Angela Lundman, Carina Svärd, Inger Järbel Sävö, Marianne Wenneberg och Kerstin Wikeberg Skog.

– Det är många runtom i kommunen som sitter i sin vrå och jobbar – vi tänkte att det kanske kunde vara kul att göra det här tillsammans. Så vi skickade ut förfrågan, och tio stycken svarade ja.

Konstnären som är mest långväga ifrån är från Hallstahammar, annars är de ifrån Årjäng, Karlstad, Svanskog, Åmål och Säffle.

 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Privat
 • Foto: Carolina Schützer
 • ”Sprunget ur kvinnohänder” - tio kvinnor ställer ut tillsammans på Galleri 2
  ”Sprunget ur kvinnohänder” - tio kvinnor ställer ut tillsammans på Galleri 2 Foto: Carolina Schützer

En härlig blandning

I utställningen finns allt från måleri, keramik, textil och broderi till luffarslöjd. Den sistnämnda tekniken innebär att man jobbar med koppartråd som man virar och formar till olika delar i ett motiv. Det är en härlig blandning av mycket olika tekniker under en och samma utställning helt enkelt. Det mesta är tavlor, men det finns också keramikfåglar, en stickad tröja och ett jättestort lapptäcke bestående av 2500 bitar.

– Det är en fin och rolig blandning – och kul att vi är så många. Det är inte ofta, och det är speciellt med tio kvinnor samtidigt.

Utställningen deltar i Kulturnatten på fredagen den 1 september, då kommer det även vara lite musik i lokalen. Dessutom är utställningen också med i Region Värmlands kulturarrangemang Formrundan som är under skördefesthelgen.

Artikeltaggar

Galleri 2KonstKulturnattenNöje/KulturUtställningarVernissager

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.