Högre böter eller risk att körkorten dras in.
Det tror polischefen i Arvika Carola Skanse krävs för att den höga musiken från bilar ska kunna stoppas.
– Det måste till för att det ska bli ännu större effekt, säger hon.
Polisen fick hantera ”extremt” många fall av hög musik av från bil i helgen. I Karlskoga ledde det så långt att boende i området gick ut på gatan och konfronterade ungdomarna.
Det dök även upp klagomål på högt spelande fordon i Kil, Forshaga, Karlstad, Eda, Charlottenberg, Säffle, Arvika, Munkfors och Sunne. I några fall hade polisen också delat ut böter.
– Det är en het potatis fortfarande, säger Carola Skanse, som är tillförordnad chef för lokalpolisområde Arvika.
Enligt henne så har det ändå minskat med inringande invånare som klagar på hög musik under ”vanliga” helger.
– Många som bor inom kommunen har förstått att det är så här. Sedan har vi helger där det är crusing eller andra evenemang, som för med sig det här. Då kan det vara en större påfrestning för oss och då måste vi prioritera de resurser vi har. Under de vanliga helgerna hinner vi arbeta med mer med det.
Och polisen i Arvika delar ofta ut böter. Snittet ligger ungefär på två–tre per helg, enligt Carola Skanse.
Men för att råda bot på problemet överlag vill hon se hårdare tag.
– Det måste till för att det ska bli ännu större effekt, som högre bötesbelopp. Nu är det 1 000 kronor. Det delar man upp i bilen, på kanske fem, så 200 kronor var. Det är inga pengar så.
Exakt hur mycket som hon tror skulle behövas vill hon inte spekulera i.
– Men går man till vårt grannland är det betydligt mycket högre. Nu vet jag inte om de har just den här brottskoden, men överlag är det så.
Carola Skanse skulle också vilja se att föraren kan drabbas av mer långtgående konsekvenser, att Transportstyrelsen skulle kunna kopplas in.
– Inom andra brott med böter kan Transportstyrelsen kopplas in. Om du fått fem böter inom två månader kanske man kan titta över körkorten. Jag tycker att även det här ska ingå där.