Hoppa till huvudinnehållet

Eskilsäter föll på bortaplan mot IFK Ås

Publicerad:
IFK Ås vann mot Eskilsäters IF
IFK Ås vann mot Eskilsäters IF

Eskilsäter blev besegrade av IFK Ås på bortaplan i division 6 Värmland västra herr i fotboll, där matchen på lördagen slutade 1-0 (1-0).

IFK Ås lagledare Lars Andersson om matchen:

– Vi börjar matchen bra, men avsluten hamnar utanför målramen. Allteftersom matchen lider så blir det mer och mer kamp än skönspel. Det förlösande målet kommer med cirka 20 minuter kvar när Viktor Qvist får en bra passning som han direktspelar till Arvid. Han får en bra träff från 16 meter och bollen går in lågt vid målvaktens vänstra stolpe. Allt som allt var vi det lite bättre laget, och segern är rättvis.

Målet i första halvleken av Arvid Ränkeskog blev matchens enda.

Matchen avgjordes alltså redan i första halvleken. Hemmalaget ledde med 1-0 i paus, och resultatet stod sig matchen ut.

IFK Ås har fyra segrar och en förlust och 16–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Eskilsäter har en oavgjord och fyra förluster och 3–15 i målskillnad. Förlusten var Eskilsäters andra uddamålsförlust.

För IFK Ås gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Eskilsäter är på nionde plats.

I nästa match möter Eskilsäter Gunnarskog/Bortan hemma på söndag 3 september 11.00.

Artikeltaggar

ÅsvallenDivision 6 Värmland västraEskilsäters IFFotbollIFK Ås

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.