Hoppa till huvudinnehållet

Oavgjort för Säffle SK: ”Skönt att få med sig poäng”

Publicerad:
Säffle SK:s målvakt Benjamin Rehnlund, här med bollen i en match mot FBK Karlstad under vårsäsongen, höll nollan borta mot Lidköpings FK.
Säffle SK:s målvakt Benjamin Rehnlund, här med bollen i en match mot FBK Karlstad under vårsäsongen, höll nollan borta mot Lidköpings FK. Foto: Oliver Thyberg

Det blev delad pott i en mållös match när Säffle SK besökte Framnäs IP och tog sig an mittenlaget Lidköpings FK i division 2 norra Götaland.

– Det var en jämn match, säger SSK-tränaren Edin Mesic.

Det var en jämn match från början till slut mellan Lidköpings FK och Säffle SK inför 147 på Framnäs IP på en blöt och tungsprungen plan. Båda lagen hade ett fåtal målchanser, men lyckades inte att förvalta dem och spräcka nollan.

Hemmalaget hade sina bästa möjligheter att ta ledningen i slutet av första halvlek, men Säffleförsvaret och målvakten Benjamin Rehnlund lyckades freda sitt mål. I andra halvlek var det Säffle SK som var närmaste ett ledningsmål genom Ferdinand Fon Fru och Harrison de Nicolo. Den senare fick på ett volleyskott som hemmamålvakten räddade.

– Vi har tre–fyra målchanser i matchen och Lidköping ett par–tre. Det är gott att få hålla nollan för andra matchen i rad. Det var skönt att få med sig poäng hem, säger Edin Mesic.

Missar nästa match

Vad värre var så drog innermittfältaren Linus Johansson på sig ett gult kort och det betyder att han är avstängd och missar nästa match borta mot tabellfyran Herrestads AIF. Däremot har yttermittfältaren Jakob Hedborg börjat träna med laget igen efter skadan han ådrog sig tidigt på vårsäsongen och han närmar sig en comeback.

– Det blir en tuff match på fredag, men killarna ser pigga och taggade ut och vi gjorde en stark kollektiv insats mot Lidköping nu. Det måste till att alla kommer upp på nivå om vi ska ta poäng på fredag igen.

Säffle SK ligger på tionde plats i tabellen och har tre poäng tillgodo på Yxhults IK på negativ kvalplats och fyra poäng ner till IK Zenith och Vänersborgs FK på nedflyttningsplats i en tät bottenstrid med små marginaler.

MATCHFAKTA

Lidköpings FK – Säffle SK (0–0)

Artikeltaggar

Benjamin RehnlundEdin MesicFBK KarlstadFotbollFramnäs IPIK ZenithJakob HedborgLidköpingLidköpings FKSäffle SKYxhults IK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.