Hoppa till huvudinnehållet

Stora problem i trafiken efter helgens regnoväder

Publicerad:
Det låg fortfarande mycket vatten på väg 175 på måndagen.
Det låg fortfarande mycket vatten på väg 175 på måndagen. Foto: Carolina Schützer

I lördags kom återigen stora regnmängder. Norra Dalsland drabbades hårt, men även Svanskog och Säffle har påverkats av det stora regnovädret.

Stora problem efter översvämningarna – vägar förstörda
Översvämmad väg efter helgens regn.
Översvämmad väg efter helgens regn. Foto: Carolina Schützer

Väg 175 i Säffle är kraftigt översvämmad. Det ligger mycket vatten på vägen vid viadukten vid järnvägspassagen. Trafikverket rapporterar om stor påverkan på väg 175 från trafikplats Rolfserud till trafikplats Knöstad i båda riktningarna och har satt upp varningsskyltar. Det är hög vattennivå och många väljer att köra en annan väg.

Trakterna kring Svanskog har drabbats hårt av regnet. Väg 2257 från Mo kyrka till länsgränsen mellan Västra Götaland och Värmlands län, vid Milhålan, finns en större vägskada. Skadan finns i höjd med Henebyn och fordon uppmanas passera med försiktighet. Det går inte att passera med tunga fordon.

  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Christina Stridsberg

Skadade vägar

Även väg 528 mellan länsgränsen vid Åsen Milhålan till Svaneholm är skadad. Vägskadan finns mellan länsgränsen och Gransjön och uppges ha en liten påverkan på trafiken.

Nysäters buss som kör skolskjuts till Svanskog skola har kunnat köra sina bussar som vanligt.

– Vägföreningar och Trafikverket har jobbat bra för att hålla skolvägarna öppna, säger Patrik Blixt på Nysäters buss som på måndagen var nere vid Gransjön och Mo för att besikta några skolvägar.

Han berättar att vägkanterna är lite lösa men att det som helhet har gått bra trots de stora regnmängderna.

Artikeltaggar

SäffleSvaneholmTrafikTrafikverketVäder

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.